Jaha

Idag har jag legat lite för länge vid poolen. Det känns i huvudet, man blir sådär seg ni vet. Jag ska iväg och träna nu snart. Sen träning idag ju, 18.00- ca 20.30. Förr i tiden kunde träningarna börja runt 20.30 och fy vad hemskt det var, sciellt på vintern. Nu börjar vi 16.30 alla dagar i veckan utan torsdag då vi som sagt startar 18.00. Det är super tycker jag ! :D

Okej, helt onödig fakta för er som läser. Faktum är att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva längre. Händer egentligen inte så mycket intressant. Eller jo,m ddet händer genetligen massor men antingen får jag inte tummen ur att skriva om det elelr så är det helt enkelt bara jag som tycker att det är intressant. Och nu cpar mina tagenter också så att jag inte kan gå in i meningar eller ord och rätta felstavningar för då försvinner bokstaven efter istället. Suck, men ni får väl ha överseende med detta.

KAn ju ge några punkter på saker som händer just nu iaf:

1. MAmma åkte precis för att hämta Jesper och jag är ensam hemma i cirka 20 minuter tills det att jag ska til träningen. Det är faktiskt lite läskigt med tanke på att polisen letade i skogarna här igår efter pyromanen som har tuttat eld här i skogarna. Kunbde inte sova inatt när jag visste att han förmodligen rörde sig i skogarna.

2. Mamma klagade nyss återigen på att mina rena kläder ligger på golvet. Anledningen är mycket enkel enligt mig: jag la dom där när jag tug en siesta! So what? Injgen big deal, liksom.

3. Jag solade med ett hjärtklistermärke på huften idag för att se hur mkt färg jag fick. Så nu har jag en snygg brännatatutuering på magen. INTE SNYGGT! Ångrar detta exprement hårt.

4. Vi ska springa på träningen idag. Jga läste på aftonbladet att de inte rekomenderar fysiskt aktivitet i denna värmen. Jag står helt på dessa läkares som uttalat sigs sida och tänker totalvägra intervaller idag (som att jag kommer våga det liksom).

5. Nu är det bara 13 minuter kvar att vara ensam hemma.

4-dagars barmarksläger under gassande sol

Dålig uppdatering, jag vet, men när det är så fint väder ute som nu så är det segt att sätta sig framför en dator. Sedan tränar vi så in i helvete mycket just nu också så tiden och orken har inte riktigt funnits. När de flesta låg på stranden i helgen som var, så körde vi träningsläger. När solen stod som högst var vi ute och sprang. Vi har tillbringat mycket tid på gymmet, samt ute med löpning under en gassande sol. Intervaller, långmarsch och backträning. Riktigt jobbigt att köra ett två timmars löppass i den här värmen men det har ju självklart också varit kul :D Men nu är det ett år kvar till nästa fyra-dagars barmarksläger, sköööönt.

Dagen idag ska självklart tillbringas vid poolen med min Stig Larsson.


Handbollskandalen

"Jag skrev en gång att det var dags för Oscar Carlén att klippa navelsträngen och ge sig ut i världen, jag hade fel. Han borde genast flytta hem till mamma igen med indragen veckopeng och utegångsförbud."

Citat saxat från Tomas Axnérs blogg.
Handbollskandal
Ja, vad ska man säga? Jag har i två dagar gått och funderat på om jag ska blogga om det. Jag har inte riktigt kunnat smälta nyheterna som verkligen haglat över oss sedan den "lilla" incidenten i Nürtingen, Tyskland i söndagsnatt. Har inte läst igenom alla artiklar som skrivits om det men efter att ha gått igenom en hel del tidningars artiklar samt bloggar från "handbollsfolk" så är jag nog mest ledsen över vad som hänt. Jag har tidigare ryckt på axlarna då fotbollsstjärnorna och hockeystjärnorna varit i hetluften vad det gäller alkohol, sex och droger. Nu står jag rätt förvånad till vad som hänt. Jag trodde aldrig att handbollsspelare skulle bete sig så. Jag har varit stolt över att spela handboll då jag känt att det är ett fairplay på planen men också utanför.

Hallå Killar! Ni representerar faktiskt vårt land!
Att Oscar Carlén, 20 år från Ystad ens tänker på att röra spriten under ett landslagsläger är för mig oförståeligt. Självklart är det lika oförståeligt att Sebastian Seifert och Fredrik Petersén rör alkoholen. Dessa två sistnämnda herrar är lite äldre än Oscar och kanske borde veta lite bättre. Fast Samtidigt är Oscar långt ifrån ett barn och är man så "stor" att man ska flytta till Tysland för proffspel så borde man veta lite bättre än att supa till när man representerar Sverige.  Detta är ett samtalsämne runt om i norden och jag skäms lite över att vara svensk just nu.

Hur kan man ens komma på tanken???
Jag kan inte förstå hur man ens kan komma på tanken att supa när man är med landslaget.  I sammanhang där man representerar en klubb, ett lag eller som i detta fall ett land, så är det helt oacceptabelt att röra flaskorna. Jag skulle vara överlycklig (DET ÄR MIN DRÖM!) över att ens få dra på mig det blågula färgerna och representera vårt land. Jag hade gjort allt för att få vara kvar, få speltid och bli uppskattad. Jag vill vara en idol. Jag vill vara en förebild. Det vill tydligen inte dessa killar, för då hade man aldrig betett sig så. Eller gjorde de bara ett snedsteg? "En gång är ingen gång..." kanske kan tyckas, men i dessa sammanhang är ens tanken en gång för mycket. Dessa killar är många barns idoler. Vad ska dom nu tänka, tycka och tro? Som barn har man en uppfattning att elit- och landslagspel är det finaste man kan hålla på med och man kan stå där och trixa med sin boll timmar i sträck för att man vet att "träning ger färdighet". Nu undrar jag då såklart vad denna skandal sänder för signaler till barn, ungdomar, tränare, föräldrar och alla andra som är inblandade i handbollssverige? Det får inte gå till såhär!

Fy för er tre! Men speciellt Oscar Carlén!
Jag och väldigt många med mig har tappat förtroendet för Sebastian, Fredrik och Oscar totalt. Däremot måste jag säga att jag faktiskt mest reagerar på Oscar Carléns sätt. Sebastian har erkänt att han druckit sig redlös men sedan somnat vid elva-tiden på kvällen. Fredrik har varit med och orsakat skadegörelsen på hotellet och erkänt att de druckit säkerligen en 75a sprit var samt en del öl på det. Att kunna dricka så mycklet är inte friskt! Har killarna till och med alkoholproblem?  Dessa två är fortfarande idioter, men som Maria Broström skriver i sin blogg så "slår en ärlig idiot en feg idiot, alla dagar i veckan" Sebastian och Fredrik är ärliga idioter och någonstans långt i framtiden tror jag att de kanske kan komma tillbaka och faktiskt vinna tillbaka lite förtroende, men Oscar Carlén visar upp ett barnsligt beteénde där han verkar tro att hans far ska lösa detta åt honom och han nekar till både sprit och skadegörelse. Oscar menar på att de tagit några öl. Då ska man också vara medveten om att det råder noll-tolerans mot alkohol i landslaget. EN öl är okej på avslutningsmiddagen efter att man spelat sista matchen, men då menar de verkligen EN öl och inte en 75a sprit och en hel del öl på det!

Det känns som att jag skulle kunna skriva en hel roman om detta då det retar upp mig så. Jag hoppas verkligen att detta var första och sista gången som handbollssverige råkar ut för något sådanthär. Jag vet att Ystad haft problem tidigare med skandaler, vilket är helt åt helvete fel med tanke på att man är en elitklubb, men att det ska få komma in i landslaget är helt obegripligt, osannolikt och sorgligt.

Detta är vad jag anser efter vad jag läst och de uppfattningar jag fått utifrån dessa artiklar, krönikor och tv-sändningar. Självklart grundar jag mina värderingar på dessa fakta och skulle det komma fram mer sanningar eller andra uppgifter kanske jag ändrar uppfattning eller åsikt, men efter vad jag nu läst är detta vad jag tycker.


                                                                                                              Bild: Sportexpressen

Dagboksinlägg

Funderar på att gå in och bädda min säng. Behövs om jag ska kunna sova i den inatt. Idag har jag målat. Håller på att måla en steriobänk här hemma som jag ska göra om till vinställ. Blir mycket bra tror jag. Sedan har jag även gjort rent en golvljustake som jag ska köpa sprayfärg till imorgon och spraya om.

Nu på kvällen har jag varit hemma hos Ino och Emma i deras sjukt centrala lägenhet i KBA.
De bor precis vid torget. Jag vill också flytta till en sådan mysig lägenhet ju. Lite avis är jag allt, hehe. Men vill inte bo ensam så det blir till att bo kvar hemma ett tag till. Ino och Emma är bra! Dom får mig att må bra. Gillar er!, bara så att ni vte :-) Måste komma och hälsa på oftare. Och grattis i förskott på födelsedagen Ino. Han fyller nämligen 20 imorgon.
(Bild från nyår 06/07 på Ino och mig)

Känner mig sådär helt velig. Ena stunden vill jag flytta fast inte själv, och vem ska jag bo med liksom??? Andra stunden vill jag bo kvar här hemma och spara mina pengar till resor och en bil. Det andra alternativet är ju helt klart det smartaste då jag inte kommer behöva känna någon press att jobba och typ gå in i väggen för att dra runt en lägenhet.  
Nä, ska nog satsa på en S40 :D Det vill jag ha!

Imorgon drar säsongen på nått sätt igång. Känns bra men också lite konstigt. Snart börjar matcher och seriespel igen. Känns konstigt att jag inte kommer spela i blåvitt, men självklart ska det bli sjukt kul att få dra på sig det rödsvarta istället.
Nu väntar en och en halv månads försäsong2-träning med läger typ varannan helg, träningar varje dag och träningsmatcher. Ååå ska bli kul att träna igen.

Men vad ska jag jobba med i höst??? Det finns massa saker jag skulle kunna göra. En sak vet jag iaf att jag verkligen vill söka, men det är lite hemligt än sålänge. Sedan ska jag väl fundera ut vad jag ska läsa nästa höst också.


sad

Jag blir så himla ledsen. Det är jämngrått ute. Finns inte en antydan till sol idag överhuvudtaget. Ska nog när jag slutar jobbet åka hem och lägga mig under täcket och gråta hela dagen...

Designer nästa

Sitter och kollar runt på inredningsbloggar samt modebloggar.
Jag och mamma ska börja måla lite möbler och sånt i huset hade vi tänkt. Ska bli riktigt mysigt. Tror det lutar åt lite New England/ romantiskt/ modernt/ svenskt/ PERSONLIGT- stil på det hela. Lutar även åt ett symaskinsköp. Jag vill kunna sy sofföverdrag, gardiner och så småningom också kläder. Har ju världens sötaste tyg hemma som jag verkligen vill göra något med. En klänning eller en topp får det nog bli :-).

Åååå nu längtar jag till imorgon och mitt degande på altanen. Ska bli helchill! Har väntat på vädret hela sommaren ju...

Är på jobbet

Sitter på jobbet. Imorgon  ska det bli kanonväder. Det har vädergubbarna looovat. Jag vill tro dom, för då ska jag pressa i några dagar nu innan handbollen sätter igång på torsdag igen. Tänk vad snabbt dessa tre lediga veckor gått. De har gått väldigt snabbt samtidigt som det känns som en evighet sedan jag var i hallen. Ska bli kul att komma igång igen :D


Smickrande... Naaat!

Jag har ju faktiskt namnsdag i morgon och på tisdag också.

Kom ju på att jag har namnsdag i morgon och på tisdag också, så ni som glömde mig igår kan ju få en chans till.

Kanske ska skriva några rader om gårdagen. Började hemma hos Nathalie i Askims kortedala ;-) där jag hon och Totte hinkade vin. Sanningarna kom fram en efter en "In vino veritas" och vid halv elva tog vi bussen in till stan. Träffade några fler av Nathalies vänner på Harrys (Heter väl kanske inte det längre i och för sig, men a) och sedan var vi på Berså. Hade riktigt kul hela kvällen faktiskt! Eller snarare kvällen, natten och morgonen kanske. Kom hem vid sex-tiden imorse. Men det var det lätt värt! Sjukt kul hade jag! Tack för igårkväll!


Skämmas ska ni ;-)

Tack Camilla för att du var den enda som kom ihåg min namnsdag igår :D Du är en sann vän ;-) Ni andra borde verkligen skämmas! Det var ju inte så att jag inte ens kom ihåg min namnsdag själv och det är ju verkligen inte så att jag kommer glömma era. Så fy på er alla!

Guldkorn i vardagen

Jobbet idag har vääldigt stressigt och jobbigt. Det är faktiskt först nu ( mitt i natten!, a nästan i alla fall) som jag har kunnat sätta mig ner och bara ja, inte jobba.

Utan de där leenderna som jag fick av någon imorse hade nog dagen varit ännu jobbigare än vad den var. Tänk vad ett leende, eller två kan göra!


Jag är på turné!

Mitt liv i dessa dagar...
Jag är på turné, skulle man kunna säga. Häromnatten sov jag hos mormor och åkte efter det direkt till jobbet. Efter jobbet igår åkte jag hem till farmor och farfar och väl där sprang, åt och sov jag. Imorse åkte jag ifrån Billdal till gymmet och sedan jobbet och är på jobbet ända till klockan tolv i morgon. När jag slutar imorgon så ska jag nog springa en sväng och efter det dra till gymmet. Efter my "workout" blir det nog en sväng hem till Sandra innan vi ska träffa Saga i Kungsbacka för fika och bio i Kungsbacka. Sedan får jag se vart jag sover för på Lördag ska jag åka till någon snubbe som ska fixa bromsarna på volvon på morgonen och sedan blir det nog träning i stan när jag ändå är där och efter det direkt hem till Nathalie för förfest och sedan utgång i Göteborg. Sedan efter det kanske jag äntligen kommer hem. Alltså, jag är nog hemma och bloggar för fullt igen på söndag, skulle jag tro och då har jag levt ett luffarliv i fem dagar.

Hos mormor

Idag har jag på något märklit sätt hunnit med mycket. Först har jag besiktigat bilen, sedan vart i Göteborg en sväng och hämtat min studentklänning. Efter det har jag satt blommor på mammas pappas grav. Sedan bar det ut till mormor och Lars-Åke i Sollebrunn, en bit utanför Alingsås. Här ligger även Nossebro i närheten. Ni som läst Stig Larssons kriminal/deckar-romaner kanske förstår att det är lite scary här ute på landet eftersom det begåtts mordförsök mellan Lisbeth Salander och hennes far Zalachenko här i trakterna.Tror att den där Niederman går lös fortfarande faktiskt...

Idag har jag och mormor ått igenom bal, student och bulgarienbilder. OMG  vad många det var.

Första bilden som tog av mig på morgonen den 4 juni. NYAKEN, men GLAD!

Göteborgs skärgård

Simons kompis jobbar på en båt, St Erik och de bjöd med oss ut på en liten tur igår. När vi kom ombord förstod vi dock att det inte riktigt var vad vi förväntat oss. Vi blev bjudna på lyxig buffé med räkor, lax, skaldjur, musslor, you name it.
Schysst, tack Max!
Vad vi däremot blev chockade över var att vi hamna mitt i ett bröllopssällskap, haha, men grattis till er!


Klicka på bilderna för att se dom större.









Jag blir tokig!

Sluta dyka upp i mina drömmar!

Golddigger

Man får ingenting gratis här i livet....

Ska nog ge mig ut på jakt efter en rik pojkvän....


Lördagmorgon

Jag har ont i huvudet och mår illa!!! Anledningen! ALLDELES för MYCKET Cola och godis igår.
Socker i för stor mängder får mig att må dåligt. Det och för lite, dålig sömn på jobbet är en perfekt kombination för huvudvärk och illamående.

Och det var den dagen som jag bestämde mig för att sluta med socker samt att gå och lägga mig i tid (oavsett om det är lite äckligt att sova på jobbet). Önska mig lycka till...

Idag blir det jobb till 12 och sedan ska jag kanske gymma och sola. Hem efter det iaf och sova en stund. Och ikväll blir det förmodligen Göteborgs skärgård med Sandra. Myyys...

Johanna har konfirmerat sig

I lördags var jag på konfirmation. Johanna och massa andra Aranästjejer konfirmerade sig i Kungsbacka kyrka. Inte ofta jag befinner mig i kyrkan men det var mysigt :D Sedan fick jag vara med hemma på Johannas kalas också :P Trevligt, trevligt... Tack för att jag fick komma Johanna!


Klicka på bilderna för att se dom större.


The boss

Bättre sent än aldrig, så här kommer bilder från konserten med Bruce Springsteen i fredags.




Jesper utanför Ullevi.


THE BOSS


YAH!


Mycket folk på Ullevi.


Ja, rätt mycket folk ja.


Jag på väg hem ...

Hej mina vänner

Jag är ledsen för dålig uppdatering, men det har varit lite fullt upp. Har lovat bilder, de kommer måste bara ta mig tiden att lägga in dom i datorn.
Kan ju berätta om min måndag: Först lämnade jag mamma på jobbet och satt och tjötade lite med henne och en jobbarkompis och hennes dotter. Efter det lunchade jag med Camilla i Kungsbacka. Sedan åkte jag tilbaka in till stan och tog IKEA på vägen. Kollade flytta-hemifrån-grejer. Sedan efter det åkte jag tillbaka till mammas jobb och sa hej, sedan bar det av till Träningsverket där det blev lite styrka och spinning. Träffade Amanda och Maja där :P Sedan hämtade jag mamma på jobbet och nu sitter jag här.

Så där hade ni min dag. Intressesmurfarna anfaller liksom. Nu måste jag städa mitt rum.

Vaken

Åskan hänger i luften. Egentligen vill jag gå ut och springa, men kom på att jag inte besökt gymmet än så därför är det nog bäst att gå dit. Får bli löpning imorgon (behöver det mer). Eller nä, nu ångrade jag mig. Ska nog springa ändå. Det är ju faktiskt det jag behöver. Fast det är jobbigt. Önskar att jag kunde trolla mig smal och jättesnabb!!!

Kanske det senare kommer in bilder från Springsteen, konfirmationen och också festen igårkväll som var riktigt rolig!

Ännu en fullspäckad dag

Inte nog med att jag jobbat tre dagar i rad och varit på Bruce Springsteen, som förövrigt var riktigt bra igårkväll (TROTS att jag inte är ett fan, trivdes jag) så ska jag också på konfirmation idag. Sedan också eventuellt fest, jag vet inte än. Imorgon blir det kanske partille med Camilla.

Fredag: Jobb- vara med Camilla- Bruce Springsteen.
Lördag: Johannas konfirmation- ev fest.
Söndag: Kanske Partillecup och TRÄNING!


Bilder utlovas senare...

Ikväll ska jag träffa den här mannen på Ullevi



Springsteen ikväll då. Kan ju bli intressant! Jag som typ vet att han gjort Born in the U.S.A. Sedan kan jag inget mer med honom. Men det blir nog en upplevelse :P

Vem fan har sagt att träning är bra???

Jag har en fråga och den lyder: Vem fan har sagt att träning är bra?
De som säger det måste vara helt bakom flötet för min kropp har aldrig haft såhär ont såhär länge. Igår sprang jag en bit i Askim och imorse sprang jag ner till havet i Åsa. Innan dess har vi haft en och en halv månad med nio pass i veckan (hmm, jag råkade vara borta en i Bulgarien). Mina ben är helt körda! Brukar aldrig ha problem med träningsvärk i benen men efter senaste veckan har jag haft svårt att sätta mig ner och ställa mig upp (ja, toaletten har varit ett helvete). Vem kom på den dumma iden att träning är bra? Det sliter ut kroppen i förtid! Visste ni liksom att till och med huden åldras och blir rynkig tidigare om man tränar mycket? Det tål att tänkas på.

Aja, ska försöka få in ett löppass imorgon också, om inte jag och Jesper ska på Bruce Springsteen (eller vad han nu heter?). För aldrig att jag springer i värmen igen. Igår gick jag ut halv åtta och det var på tok för varmt. Imorse gick jag ut halv nio och det var också på tok för varmt. Får nog hedanefter gå upp mitt i natten och springa :D Det är nog det nya!

Ska börja hänga runt ICA i Frölunda/Järnbrott lite mer...

Sitter på terassen (okej det är bara några stenplattor och en markis, men terass låter fint) i solnedgången i all grönska och njuter med laptopen framför mig. Eller ja, jag är på jobbet men man måste ju se det positiva i allting.

Är det inte ännu mer typiskt att jag jobbar dygnet när varmaste dagen på sommaren är. Och när jag går av imorgon så ska det komma ett lågtryck. PERFEKT! Vilken tajming! Jag blir så lack. Igår jobbade jag med min mamma för första gången sedan jag började för ett¨år sedan. Vi var på ICA i Frölunda och handlade på dagen och då ser vi en utav de snyggaste killar va! Gaaadh! Jag tror att kvarteren runt omkring ICA i Frölunda is the shiet liksom. Först han i bilen och nu han inne på ICA. Tror fasikemej att  jag ska börja hänga där mer.

Vill också i detta inlägg skänka en tanke åt de få stackare, inklusive mig (en väääldigt stor medlidsam tanke åt mig) som jobbar i denna underbara sommarperiod. Men tänk vilket jobb vi gör. Vi hjälper andra människor så att de kan få ha sin semester och sola och bada. Jag känner en oerhörd tröst i att veta att jag kan glädja andra. NAAAAAT! Vill hem!



"typiskt!"

Är det inte jäkligt typiskt att man börjar jobba den dagen solen kommer. Här har man varit ledig vrållänge och så kommer värmen nu. Det suger att jobba idag, ville bara säga det! DET SUGER!