Hemma <3

Hemma i en nystädad lägenhet. Tända ljus och är bara för mig själv. Tanken är att jag ska räkna matte. Och det ska jag! Snart...

Två goa poäng igår mot serietvåan Nacka. Har jag föressten sagt att det är jävligt roligt att spela handboll? Sjukt kul sport det där :P Ännu roligare när man vinner =) och har tidernas bästa mv-kollega!

Annars har jag varit på Nikon foto-school idag. Lärt mig lite om hur min systemkamera fungerar så inom kort ska Ni få se bilder som heter duga! :P

Annars väntar en spännande vecka. MATTEPLUGG upp över öronen då jag har slutprov på fredag. Tisdag kommer min bästa Englund hit och hälsa på =) Onsdag är jag barnvakt till Emil och på fredag är det upp till bevis på morgonen. Nationellt prov MatematikB. Efter det väntar fest, fest, fest (träningslediga fredag och matchlediga i helgen). Ska klämma in ett spinningpass med Linda i veckan också samt ett löppass. Känns som att det kan bli en bra vecka :P

Ber om ursäkt

Shit, har hittat 2års bortkommna kommentarer. Ni har kommenterat och jag har inte godkänt. Absolut inte för att jag inte vill utan för att era kommentarer har varit borta i min blogg. Det glädjer mig oerhört att ha hittat mängder av kommentarer från Amon, från Kelle, från Mitta, från Emma, från Linda J, från Sandra, från Frida B, från mormor m.f.

Trodde inte folk läser min blogg längre men det gör Ni tydligen och jag blir jättejätteglad :D
Fortsätt kommentera. Det är sååå roligt :P

Dagens tänkvärda

If it's worth having it's worth fighting for..


Torsdag eftermiddag

Igår slocknade jag kl 22.00. Alarmet var ställt på 07.00 imorse för att jag skulle upp och plugga. 9 timmars sömn borde räcka. Men det gör det inte på mig uppenbarligen och jag sov fram till halv nio istället. Har suttit sedan dess och fram till nu med matterepetition på kapitel 3, Funktioner som jag har prov på imorgon. Tror det kommer att gå ganska bra. Går så smått i tankar på att ta matte C också nu när jag är klar med B. Lika bra när man ändå är igång liksom. Och efter C kan man nog ganska lätt börja pröva upp betygen på A och B. Och sen kanske D och E går ganska bra och vips är man behörig på läkarlinjen utomlands ;-) (Jag kan inte släppa det riktigt nej...).

Ligger hemma i mitt rum med tända ljus överallt och bara trivs. Mitt rum hos mamma och pappa är så fint och så mysigt. Det är överlag väldigt mysigt att bo hemma igen men någonstans så saknar jag redan mitt egna lite. Så fort jag börjar plugga eller jobba blir det nog till att fixa iordning min egna lägenhet riktigt hemtrevlig och flytta tillbaka. Vi får se vad som händer :p

Träning sedan. Det går sådär för oss måste jag väl ändå säga. Topptippningarna från innan säsongsstart känns lite långt borta just nu och det är den tråkiga sanningen, MEN jag älskar att träna och spela handboll igen <3 Länge sedan jag var såhär motiverad och lite (okej ganska mycket) proffsdrömmar börjar komma tillbaka. Handbollen är ju mitt liv liksom.


Bild från Skövde-Heid förra säsongen.


Motivation

Carro är så grym på att motivera mig! Det är sådana människor man ska ha omkring sig. Människor som ger energi! Och det gör Carro. Hon ger så mycket energi och motivation va. Tack <3


Tung måndag

Oskön förlust igår. Matematik som inte funkar idag och fysmåndag. Räknar ner timmarna denna dag...

Ett avbrott i tisdagen

För att slippa alla thailändare som läser svenska på KOMVUX i lunchrummet åt jag tidigare vilket resulterar i att jag sitter på utbildningen en halvtimma för tidigt. Blir en lång dag idag med skola mellan 9.30-12.30. Utbildning (jobbet) 13.00-16.00. Gym 17.00-18.00. Handboll 18.00-19.30. Tur min lärare gladde mig med att jag klarat båda första proven med goda marginaler! Dagen känns helt plötsligt mycket enklare!

Skål

Just det ja! Vi vann igår. Mycket fin vinst i Göteborgsderbyt. Träffade PIF-tjejerna ute. Satt vid samma bord med samma folk.
De höjde glasen och skålade för "en jävligt fet förlust mot ÖHK"

Jag skålade såklart med dom...

Seg söndag

Fysiskt ingen bra dag. Superförkyld, match och alkohol på det samt komma hem klockan fem- ingen bra kombo! Tur jag inte överdrack. Sådär lagomkväll med Önnered. Fest på parkan med Carro m.f. Hade roligare på Parklane igår än någonsin tidigare tror jag. Pricken över i:et var när jag och Carro jagade en dryg Robert Gustavsson utan större framgång.

Lyckad kväll utan tvekan... Att jag slösade bort en hel ledig dag på att sova till 16 är en annan sak.

Matchdags





Match mot PIF imon. Förra helgen såg det bra ut. Vi släppte pressen och bara lirade. Det resulterade i en tiomålsvinst. Imorgon fortsätter vi på det konceptet. Träningsveckan har sett bra ut och med lite alvedon i min kropp bara så ska nog allt vara på topp hoppas vi!


Superförkyld

Fan, kände mig lite seg igår och självklart vaknar jag upp superförkyld. Vaknat till och från hela natten av ont i halsen och bomstop i näsan. Det är bara att härda ut. Lägga energi på rätt saker som matte och matchen imorgon. Har liksom inte riktigt tid att vara förkyld. Får se hur det blir med planerna lagfest och annat. Känns inte som högsta prioritet. Nu blir det en sväng till apoteket innan skolan. Suck.

Marcus

Häromdagen berättade min mamma för mig att hon hade läst om en far som förlorat sin äldsta son i någon sjukdom som även den yngre sonen hade. De äldsta var alltså död och den yngre väntade på att dö. För föräldrarna innebar detta att det värsta som kan hända har hänt. Det kan inte bli värre än att förlora sina barn och fadern menade väl på att någonstans så går dagarna och livet går vidare. Solen kommer titta fram igen trots djupa ärr och svår sorg.

Jag och mamma disskuterade detta och kom fram till hur olika starka människor är. De finns de personer som går igenom det värsta men ändå kan le och se en framtid. Sedan finns det dom som tar livet av sig för att de mår dåligt. Jag vill inte förringa att dom mår dåligt men det finns alltid dom som gått igenom värre saker och som har gått vidare i livet.

Och så går det då ett par dagar och jag får höra om Marcus som hängt sig i sin webbcam på en internetsida. Han sände sin hängning live igår eftermiddag och det hela är bara oerhört tragiskt. Jag har läst tråden på sajten och allvarligt talat? Finns det ingen som har vetat om detta? Han hade ändå Aspergers och lite svårt med det sociala. Han fick hjälp med lägenhet genom försäkringskassan enligt honom själv på tråden och då undrar jag hur man kan undgå detta? Killen har ju uppenbarligen haft lite problem och vet man inte det? Nä, istället snackas det nu om att folk som följt detta ska anklagas för mordförsök eftersom de hetsade på. Eeeeh oookej? Så nu kan man dömas för mord utan att veta vem den döde är? Utan att ha träffat honom? Man ska kunna dömmas för mord fasten man kanske befinner sig mil och åter mil ifrån den såkallade "mordplatsen" när det händer?
Nä, detta är bara sjukt. Visst om det fanns personer som hetsade på tråden men allvarligt? Killen gjorde det ju ändå själv. Det var ingen annan som tog livet av honom, det var han själv som gjorde det. Jag tror inte att "hetsandet" påverkade killens beslut om jag ska vara ärlig. När jag läste tråden kändes det nästan som att killen bara ville ha uppmärksamhet. Det fanns dom som försökte prata honom tillrätta på tråden också men han gjorde det och jag tror bara han ville bevisa för alla att han vågade. Synd att det ska krävas ett liv för att få lite uppmärksamet men anklaga inte dom som inte trodde honom och skrev något i stil med "gör det då!" eller "du kommer aldrig våga!" för dom kommentarerna har inte dödat Marcus. Hets hit och hets dit men han tog trots allt sitt liv själv.

Oerhört tragiskt. Man kan ju bara hoppas han har det bättre nu.
Sjuka värld...

10-10-10

Hipp Hipp Hurra för det är Carros födelsedag! Grattis kompis!

Helgen har bjudit på lite allt möjligt. Började i fredags med matteprov (i mitt huvud räknas hela fredagen som någon slags helg) och fem timmar Geometri. Lördagen bjöd på match i Sävsjö där vi vann med 29-19. Så himla kul att spela handboll! Den där glöden, viljan och vinnarinstinkten kom fram. En glädje till sporten jag inte känt på länge kommer alltmer tillbaka. Känns nästan som att jag är 13 år igen och bara älskar det jag gör. Tänk att man som snart 22åring fortfarande kan längta  efter Danmark och det där att kunna säga att ens arbete är att spela handboll. Det hade varit fräckt!

Kvällen bjöd på födelsedagsbowling för Carro. Mycket trevligt folk men tidigt hemgång för min del eftersom jag skulle upp och jobba. Jobbet flöt och nu sitter jag och kollar Champions leaugehandboll. Middag med familjen väntar.

Trött efter en hektiskt helg men jag mår bra. Har fått in alla små pusselbitar som behövs i mitt liv för att må bra.
Plugg, handboll, vänner, festligheter, jobb och familj.



Dags att ladda för en ny vecka med ny utmaningar. Veckans tre höjdare får nog bli matteprov på fredag, match lördag samt lagfest lördag =)


Tillfällig modebloggerska

Jag kan det.
Det är ganska karaktäristiskt mig att inte orka plugga mer och då vet jag att jag klarar mig. När den timman kommer när jag inte orkar fokusera och inte orkar begrava mig i böckerna mer då har jag hyffad koll. Matteprov imorgon och jag är inte nervös vilket känns väldigt skönt.




Om jag inte är helt ute och cyklar så ska det ju tydligen vara modernt med stora och många ringar i silver nu. I vilket fall som helst så sprang jag in i dessa skönheter igår och kunde inte låta bli. Jag är ingen "krimskramstjej" och använder till vardags endast mina guldsmycken men dessa två är jag kär i. Den svarta stenen är urcool och silverblommorna är så söta! Vanligtvis brukar väl modebloggare berätta vart dom köpt sina saker och vad de kostade. Det kan Ni glömma! Vill ha mina juveler för mig själv i den mån det går när man inhandlar skatterna på allas vårat Kungsmässan.


"Jag ska bara"

citat Alfons Åberg.

Matteprov imorgon och jag behöver repetera några timmar i alla fall. Istället för att bara sätta mig i lugn och ro med böckerna så är det så himla mycket jag måste göra först. Rummet ska plockas i ordning, Sängen bäddas, ljus ska tändas, frukost ska ätas, tvätten ska fixas, träningsväskan ska packas osv. Så har jag hållt på i typ två timmar nu. Man blir aldrig klar när det är plugg som väntar.

Men jag ska! Snart...

Nödvändig uppdatering

Redan en vecka sedan jag skrev. Tiden går fort när man har roligt! Nä men seriöst, mycket jobb och mycket skola. Matteprov på fredag och ska jag vara ärlig så känns det ganska bra faktiskt. Har varit i skolan och uttnyttjat lärarna till max och igår var jag hemma hos Elin efter träningen och fikade och gick igenom lite saker med henne. Världens bästa "ickemattelärare". Mer pedagogisk får man leta efter =)
Funderar på om jag ska plugga det sista inför provet hemma eftersom det endast handlar om repetition och inte så mycket om att jag behöver hjälp att förstå.

Annars har jag nu äntligen fått fixat min Iphone som krånglat sedan jag var i Eskilstuna. Den tågresan gav min telefon en flipp och internetanslutningen har efter det inte fungerat alls. Men nu är det fixat och jag kan nörda igen.

Jobb 14-21 ikväll. Något jag inte ser fram emot. Dagarna går i snabbt tempo nu med skola, träningar och jobb. Men antagligen nyttigt för mig efter mina slappveckor.

Carro fyller 22 den 10-10-10, alltså på söndag. Det är lite coolt tycker jag.

Annars hade jag nog inte mer för den här gången.