hej

Ibland kan ett "hej" göra hela ens dag :)

sammanfattning

Tänkte mig en liten sammanfattning utav helgen då jag fått klagomål över att det varit dålig uppdatering av mig under veckoslutet. Hade världens underbaraste fredag då jag först hade en föreläsning som hette Lärande reflextion med Lars-Åke Kernell som egentligen är verksam på pedagogen och lärarprogrammet. Kernell är en underbart bra föreläsare och 90 minuter bara springer iväg utan att man förstår vart de tagit vägen. Efter skolan väntade en lunchdejt med min allra bästa kollega Linda Jensen. Dagens pasta, cola light, kaffe och massa gosigt prat om allt och inget. Fick hämtat min handduk på NK som jag fick i julklapp men som jag beställde i en annan färg. Och sedan satt jag helt i extas under kvällens semifinalmatcher i VM. Sverige åkte ut men Danmark är i finalen som spelas i eftermiddag och jag är upp över öronen förälskad i Niklas Landin, den danska målvakten! Ojojoj, vilken kille!

Gårdagens drabbning mot Rimbo blev en riktig rysare. Har grävt ner minnet utav den matchen långt ner i underjorden. Det enda jag tar med mig är matchens sista händelse som jag lägger i självförtroendefacket. Annars vettekatten vad det var för match igår. 2poäng fick vi i alla fall tillslut med oss vilket vi ska vara riktigt glada för.
Avslutade lördagen med en lång fika på Condeco med Klara och Jenny i min klass.

Idag väntar plugg och handboll samt nästan viktigast av allt SOLSIDAN!


Miljövetare

Trodde det var sjuksköterska jag börjat plugga till men verkar ha kommit fel.
Första arbetet handlar om hållbar utveckling inom svensk sjukvård och jag sitter nu och läser om ekologiska fotavtryck och räknar lite på hur mycket energi vi gör av med inom olika grupper i Sverige jämfört med övriga världen. Okej, vi ska ta reda på en del frågor utifrån svensk sjukvårds perspektiv samt varför det är bra för en svensk sjuksköterska att ha kunskap om hållbar utveckling MEN det är skittråkigt! Jag vill ut och lära mig ge sprutor och ta blodprover ju... Men praktikplatserna för den här första terminen är i alla fall klara och jag ska vara på Sahlgrenskas strokeavdelning. Låter ganska intressant och vi får hoppas att det är det också.


NÖJD


Snart kommer Emma hit på tacos! På en onsdagkväll! Kan inte bli bättre! :P

Effektiv

Idag har jag ORDNAT! Saker jag skjutit på från dag till dag har jag nu tagit tag i. Har letat reda på min grupp och fått info. Har tagit foto till mitt passerkort på GU. Har fixat mitt bibliotekskort. Har fått texter mejlade av okänd klasskamrat och skrivit ut. Jag har nu i princip gjort allt utan att läsa alla de 15 böcker jag har samt 200 sidor artiklar på engelska. Känns bra. Inte alls stressigt eller så.

Nu går jag och tränar. Ciao!

Söndagsmiddag

Söndagsmiddag hemma hos mamma och pappa. Middag och handboll. Det gillar vi. Sedan är det fullspäckat schema i veckan igen. Och sedan är det solsidan ikväll igen! Yippie!


Bild; expressen.se

2P+tjejmiddag

Börjar med 2P mot CaperioSport och avrundar kvällen med tjejmiddag hos Micka. Så med en kurrande mage och röda läppar säger jag nu trevlig lördagkväll till er allesammans.


Helg

Vi är lediga imon och därför går jag på helg nu. Helt slut efter fyra dagar i skolan. Alla verkar ha stenkoll på allting och jag har ingen aning om hur jag ska komma ihåg någonting. Studierna är jag inte jätteorolig för men jag har redan kommit underfund med att obligatoriska saker i skolan som till exempel KTC (kliniskt träningscenter) krockar med handboll. Vad gör jag? Anmäler mig till ett uppsamlingtillfälle och hoppas inte det krockar med en match eller träning till. Hur ska jag komma ihåg att anmäla mig till tentor? Hur ska jag veta vilka som är mina gruppmedlemmar i grupp 6 när jag var borta igår vid det tillfället de delade in grupper? Hur ska jag få in vaccinationerna i min redan fullspäckade kalender när det dessutom ska klaffa med att vara ledig på förmiddagen tre dagar efter vaccinationen för att göra provtagningar? Hur ska jag hitta till alla föreläsningar? Hur ska jag komma ihåg att fixa påskrivna intyg på alla kurser och praktiker jag gör?  Ja, det är mycket nu. Är ganska dålig på det där att organisera. Blir stressad! Men det ska nog gå bra tilllslut ändå. Föreläsningarna är i alla fall intressanta och jag känner att jag absolut kommit rätt.

Så nu går jag och tränar lite handboll för att sedan äntligen åka hem till min familj och min hund =) Ska även försöka komma ihåg att betala räkningar, anmäla mig till högskoleprovet och ringa massa samtal imon där det är telefontider. Ingen mjukstart den här veckan asså.





Nyår har jag ju glömt att lägga upp. Så här har ni!


Trauma

Det känns som att det kommer bli mycket skola här i bloggen en tid framöver. Och idag har jag en historia att berätta. En traumatisk upplevelse. Efter förmiddagsföreläsningen skulle jag gå på toaletten och när jag sätter mig ner för att kissa ser jag en stor och nu menar jag verkligen STOR spindel alldeles vid fötterna på mig. Försöker att andas lugnt och att inte gripas av panik när jag samtidigt försökte påskynda mitt behov. Ber till högre makter om att den oerhört otäcka varelsen ska stanna där den är men självklart börja den springa iväg just då. Jag grips verkligen av panik! Får på mig byxorna och slänger mig ut från toaletten och nästan skriker  till folk som stod  i kö att de inte ska gå in där. Skäms över att darrar och nästan gråter av skräck när jag efteråt pratar med Ina, en tjej som precis kommit hem från Australien. Hon var tvungen att kolla in på toaletten för att se spindel och hon sa att den faktiskt var väldigt stor även om det fanns större down under. Men jag tror seriöst att jag darrade i hela kroppen i 20 minuter efteråt. Snacka fobi. Tur sjukhuset bara är tvärsöver gatan ifall jag skullat få en hjärtattack eller nått psykbryt eller något.


Det där med att aldrig vara nöjd

Som de små vilsna "nollor" vi är så gick vi idag igenom längan där läkarstudenter och tandläkarstudenter befanns sig. Då kände jag att det är skillnad på att läsa till läkare och sjuksköterska. Klart att det är skillnad! Och mina tankar flög direkt iväg på dumma tankar som att plugga de där två (tre?) mattekurserna och komma in i Danmark (eller eventuellt Polen, Lettland etc). Började planera att plugga till högskoleprovet och läsa mattekurser vid sidan av ssk-programmet ifall jag mot alla odds skulle få till ett bra resultat. Sedan har jag ägnat hela eftermiddagen med att försöka vända tankesättet och tänka att det faktiskt är fint att bli sjuksköterska och att valmöjligheterna efter utbildningen är stora. Det är inte lika lång utbildning och det är mycket ansvar som syrra men du slipper det yttersta. Men ändå ligger den där tanken och gnager efter endast två dagar på skolan. Tankarna snurrar på saker som de inte borde tänka på. Istället borde jag börja läsa den litteratur jag faktiskt har och vara nöjd :) Så det ska jag göra nu. Tack och godnatt!

Fysmåndag

Så var det dags för fysmåndag igen. Tror den blir förjävlig denna gång eftersom vi förlorade mot Kungälv igår. Mer än så behövs inte kommentera om det resultatet.

Och så har jag varit i skolan hela dagen idag och självklart har jag en väldans huvudvärk nu. Måste kolla mina ögon så fort som möjligt!  Annars känns det bra på skolan. Känns nästan helt rätt den här gången. Min enda tanke är att jag lite avundsjukt kollar in vilka läkarstudenter som rör sig i korridorerna. Det är min enda tanke. Annars känns det superbra! Och jag ska genomföra detta! Om tre år är jag sjuksköterska!

Lars Winnerbäck

Livet pågår här och nu, så ta dig samman kära du.

Pusselbitarna börjar falla på plats

Hultas: Ja det ska bli så kul! Går ni läkarstudenter i samma lokaler? Så jag kanske träffar på dig? Tror inte de böckerna stod med på litteraturlistan över första kursen men de kanske är till en annan senare kurs för i sådana fall köper jag dom gärna av dig :D Annars har jag beställt alla till första kursen. Ses på skolan kanske!



Anmäler mig till kåren. Betalar nollningsavgifter och skriver in de nollningar jag kan medverka på, i min nyinköpta kalender. Jag som är en otroligt oorganiserad person ska nu försöka få lite ordning på mitt liv. Jag har fått hem några av de böcker jag beställt och tittar lite i dom och vill bara sätta igång nu! Annars har dagen bestått av småäreenden bland annat hämta böcker och ellospaket på posten och tandläkaren. I mammas ellospaket slank mina livs första ballerinaskor med. Har aldrig ägt ett par ballerina men ska jag göra det så ska dom absolut vara leopardmönstrade!

Och så kommer vi till tandläkarbesöket. Ni som känner mig väl vet att jag har lite dille på mina tänder och nästan jämt borstar mina tänder 3-4 gånger om dagen. "Tandtrådar" 3-4 gånger i veckan. Tandtråd ska man ju använda dagligen men mina tänder sitter så hårt att det är en ren plåga varje gång och jag blöder alltid nästan mellan alla tänder när proceduren ska genomföras. Efter tandläkarbesöket idag är eltandborsten framplockad för att skona mitt tandkött, "plackers" (istället för tandtråd) och flourtabletter är inköpta samt en tandvårdsförsäkring är tecknad.


Håll i hatten!

Håll i hatten! Jag blir kvar i stan! Återupptar min studier vid Göteborgs universitet. Dock inte på lärarprogrammet utan på ssk-programmet och jag är så nöjd över det. Fick min reservplats som jag trånat efter och jag längtar efter att börja på måndag. Jag längtar efter att komma igång nu. Har beställt böcker till första kursen för nästan 4000 kronor. Jag vet att man kan köpa billigare, begagnat, låna och skippa viss litteratur men känns som att jag vill göra det ordentligt så jag kommer in i det och sedan kan jag säkert börja prioritera bland böckerna och komma billigare undan.

Så på måndag börjar min ssk-utbildning vid Göteborgs Universitet!

Försvunnen colasås

"Hej hej bitches" Ja, jag har läst Paows blogg idag. Länge sedan jag läste storbloggarna nu och förvånas över att hysterin fortfarande inte lagt sig utan snarare trappats upp ännu mer.

Har inte bloggat mycket själv heller det senaste. Emma efterlyste uppateringar då hon fortfarande troget kollar in varje dag. Tänkte att jag ska bli bättre på att uppdatera nu när jag börjar skolan och förmodligen kommer sitta vid datorn mer.

Jag kan inte riktigt fatta att jag börjar skolan nästa måndag. Andra tycker kanske inte att sjuksköterskeprogrammet är något speciellt men för mig betyder det jättemycket att ha kommit in. Dessutom är det inte det lättaste att komma in på den utbildningen längre. Det krävs ganska höga betyg för att komma in i Halmstad, Varberg, Göteborg och Borås. Tre stycken ur min urvalsgrupp vid GU skulle behöva tacka nej eller hoppa av så har jag en plats. Jag hoppas så att jag får en plats i Göteborg!

Annars sitter jag hemma med väldigt ont i min hals. Har en tid på vårdcentralen vid 16.15. Äter glass för att lindra. Höll på att leta ihjäl mig efter colasåsen och hittade den tillslut i min lillebrors fönster!?! Mysko...