Dags att lägga ner bloggen snart?

Betar av inlämningar, praktiktimmar, rapporter och böcker. Den omtalade och allmänt kända tentaångesten börjar tillta hos mig, trots att det är tre veckor kvar. Rapporten hänger också över mig och min grupp. Nu kommer jag ihåg hur det var att gå i skolan och aldrig vara helt ledig. Det finns alltid något nytt att ta tag i. Skulle behöva jobba lite också men de få dagar jag är ledig så orkar jag helt enkelt inte. Men jag är fortfarande helt säker på att jag hamnat rätt och jag tycker redan jag lärt mig så mycket att jag borde få gå ut och jobba. Jag kan ju typ allt! Leg. Sjuksköterska om tre år liksom?!

Fokus för fan

Inte tid med halsont och absolut inte tid att vara såhär ofokuserad!


helt rätt

Kollar på SOS Västkust och kärar ner mig i Andreas sjuksköt. på ambulansen i Kungälv. Även om vi läser mycket tråkigt i skolan nu som ibland känns helt orelaterat till det jag vill göra så tror jag aldrig jag varit så här motiverad. Jag ska bli ambulanssjuksköterska helt klart. Så mycket adrenalin. Tänk att kunna vara den som faktiskt räddar liv. Att vara först på plats och rädda liv. SEDAN får läkaren ta över. Tvekar inte en sekund på mitt val och till och med läkardrömmarna har jag lagt på hyllan. Detta passar mig perfekt! Imon ska jag på praktik och skolan är helt underbar om man kan använda sig av det ordet i detta sammanhanget.

snart helg

Känns som fredag idag. Fruktansvärt lång vecka. Sista dagen imon och jag ska på VFU. Gillar inte tiden 06.45 men annars gillar jag att vi redan har praktik. Skolan just nu är fruktansvärt teoretisk och ganska tråkig.

Såååå tråkigt väder. Vill bara krypa ner i min säng och stanna kvar där tills solen tittar fram.

Imon ska jag hem till mamma och pappa och sova över :D Så jag får i mig ordentlig mat innan matchen på lördag ;-) Intressantare än såhär blir det tyvärr inte...

                                                                                       over and out




min helg (utan bilder för datorerna samarbetar inte med mig)

Det blev varken Växjö, Hemsedal eller finsittning denna helgen. Istället blev det Emmas födelsedag och böcker. Behövdes/behövs. Har suttit många timmar i helgen och imorgon har jag fått dispens att löpa under förmiddagen så jag har kvällen fri till plugg. Seminarium på tisdag och jag har mängder kvar att plugga in.

Skillnad

Nu börjar jag bli stressad. Skolan tar sjukt mycket tid och jag inser nu att jag inte kommer kunna glida igenom ssk-programmet så som jag först trodde. Det som handlar om kroppen, vård och omsorg är ganska simpelt men allt det akademiska har jag problem med. Begrepp, normer, att skriva och uttrycka sig så komplicerat som möjligt och allt det där. Känner mig som ett IG-barn i mina texter trots att jag gick ut med fina MVG:n i svenska A,B och C. Det finns ingen Tim (mentor på gymnasiet) som sätter mig på en stol med rätt bok framför mig och ger mig en uppgift utifrån det. Då är det lätt att lösa ett MVG.

Annars träning snart. Efter det "doppa-frukter-i-choklad-kväll" hos Nathalie.
Imorgon blir det herrarnas match med Carro och Micka. Efter det, födelsedagsfest hos Sanna, för Emma.
Söndag ska jag fylla med plugg! Har sjukt mycket att läsa...

Glasögonorm

Hemma och mellanlandar mellan skola och träning. Idag har vi haft Ergonomi i tre timmar. Även ifall det mest var grundläggande saker som de flesta som jobbat i vården redan kan så är det oerhört skönt att slippa sitta still och lyssna. Sedan har vi haft infosök också och fått reda på en massa coola databaser där man kan titta på riktiga operationer och riktiga bilder av kroppsdelar. ASCOOLT! Den hemsidan tog tydligen tolv år att bygga upp och är svindyr att använda sig utav.

Annars flyter det på. Även ifall jag hört att vi just nu gör den absolut tråkigaste och mest grundläggande delen av hela programmet så känns det så fantastiskt rätt. Jag vet precis vad jag vill göra och det känns bra. Mitt enda problem är min huvudvärk på eftermiddagen efter en dag med föreläsningar. Idag när vi bara haft "aktiva" lektioner mår jag hur bra som helst nu när jag kommit hem men andra dagar när man sitter och lyssnar på en föreläsare och kollar på avstånd på en overhead eller liknande får jag jätteont i huvudet. Så det är ju bra att jag tagit tag i detta nu och varit hos en optiker som konstaterat ett brytningfel och glasögon är beställda som ska användas vid tv/bio, bilkörning och föreläsningar/lektioner. Förhoppningsvis kan jag råda bukt på ett problem jag egentligen haft i flera år nu så det känns skönt även om det egentligen inte gör mig överväldigande glad så känns det bra att veta vad som varit fel.

1p

Åter hemma efter en sjukt lång tisdag i huvudstaden. Åkte hemifrån vid åtta imorse, åt frukost med tjejerna på Nils Ericsson och en lång och väldigt mysig middag på Jensen´s i Stockholm. Match vid halv sex och jag är väldigt glad över att vi fick med oss en pinne hem idag. Hemresan blev en ganska seg historia och väl hemma vid midnatt väntade den där jäkla hållbara utvecklingsfrågan jag skulle skicka in till mina gruppmedlemmar. Så nu 70 minuter och en kopp kaffe senare ska jag bege mig mot sängen och sova två timmar på varje timma inatt för imorgon väntar synundersökning och lite annat fuffens i Kungsbacka.

God natt!