Update fran Rhodos

Moln idag, suck. Men solbrannan borjar ta form... Har det grymt bra har. Raggat vanner, atit god mat, druckit gott och njutit av solen och varmen.

Ni far ha det sa bra hemma sa ses vi!

Huvudvärk, tvättstugeflirt, effektivitet, vänner och öl <3

OJ! Så mycket som fyra kommentarer har jag inte fått sen min tid som "stjärnbloggare".
Då var ju siffran uppe i typ femtio stycken/inlägg dock (måste ju skryta lite) men då jobbade jag för det. Inlägget igår trodde jag inte ens någon skulle ha ork att ta sig igenom. Så det var ju kul =)
Karin, såg ditt mejl men jag har ingen aning om imon???
Ses där, antar jag?

Har sjukt ont i huvudet efter denna jobbvecka. GnällSara sätter igång låter det som. Har dock fått gjort en hel del idag. Har hämtat en resväska och börjat packa, träffat Nathalie och Lukas för lite handling inför kvällen, städat som en tok, tvättat som en tok och sprungit på min fräscha granne i tvättstugan. Jag hade ju inte räknat ut att råka gå ner samtidigt som han eller så, inte alls... Han hejjade i alla fall =) Fredagslycka!!!

Nu ska jag dra över till Nathalie. Visste ni att vi är grannar? Vi ska grilla och dricka öl, ett tjejgäng. Synd bara att vi inte har någon kol och ingen tändvätska. Så det får nog bli middagslagning inne istället. Vilken grillkänsla liksom :P haha...
MEN FÖRST! En alvedon eller två...

Tankar en torsdagsnatt

Tror det kommer märkas på detta inlägg att det är femte natten irad jag jobbar. Jag är ingen djup människa. Det vet alla som känner mig. Jag tänker, jag oroar mig och mitt humör är nog det mest svängiga i åtminstone hela Västra Götaland. Jag är dock stabil. Jag har inte alltid varit stabil men tror mig vara det nu. Relativt i alla fall. Man lär av misstag och man blir starkare av motgångar. Så är det bara! A, om man inte lägger sig ner och dör då...

Anledningen till detta, vad jag tror kommer bli ett fluminlägg är nattens jour. Jag har ju tidigare i veckan gett beröm till mina jourkompisar och måste så även göra inatt. Vi har haft en ytlig men endå väldigt djup disskution. Den motsägelsen blir svår att förklara men ska ge det ett försök:

Denna personen är stark. Jag är stark. Ingen av oss känner den andra särskilt väl, endå kan vi sitta och ha en disskution om vad vi tycker om varandra. Både bra, och tro mig, dåliga saker. Vi avslöjar knappt något ur våra privatliv överhuvudtaget. Jag känner ju som sagt inte honom så jag vet inget om hans liv utanför jobbet heller. Däremot vet jag en del av hans åsikter, hans tankar, hans förmågor osv, utan att veta ett dugg om hans familj, bakgrund, intressen, vänner eller hem. I mitt fall då så vet han ingenting om min handboll, min familj eller min bakgrund men han kan läsa mig och mina känslor som en öppen bok. Jag sa något negativt om honom till honom och han svarade "ojojoj, kaxig nu? synd bara att du inte är det fullt ut. Du vill vara det men vrider på dig och flackar med blicken samtidigt som du säger det eftersom du är osäker" Och ack så rätt han har, även om det tar emot att erkänna. Jag säger vad jag tycker men är osäker på den andres reaktion. Och detta gäller alla sammanhang då jag inte vet hur personen i fråga kommer att reagera. Jag gör det dock för att jag anser det viktigt att vara rak och ärlig mot sig själv och andra. Men kroppsspårket avslöjar mycket och det är någonting man borde tänka på mer. Sedan vet ju också jag att man kan inte "spela" ett korrekt kroppspråk eftersom det är ytterst svårt. Det vet du ju själv när du sitter i en pressad situation som du inte känner dig bekväm i, speciellt då framför människor du inte känner. Du flackar med blicken, håller på med håret, drar i tröjarmarna, snurrar på ringarna osv. Har du dock kommit underfund med att detta ger ett osäkert intryck så koncentrerar du dig så mycket på det att du istället känner hur du börjar stamma eller så tåras ögonen. Eller varför inte sitta och skaka på benet under bordet så ingen ser?

Jag säger inte att det är såhär som jag nedan kommer skriva om. Detta är mina åsikter och tankar och det är en generell text där jag inte tänker på några enstaka fall hit eller dit...
Vi pratade om respekt, kroppspråk, känslor och mans- respektive kvinnoroller. Efter den disskutionen är jag ganska säker på att kvinnor är svagare än män överlag. Jag har sett psykfall till män och kvinnor starka nog att regera Sverige i framtiden men överlag som sagt, så är kvinnan underlägsen mannen. Varför? Just pågrund av våra känslor. I allmänhet tar killar lättare på saker och ting. Jag ser ju bara på min lillebror. Jag vill inte lämna ut honom men ett exempel är ju att han kan komma hem ena dagen och verka upp över öronen förälskad i en tjej för att sedan nästa dag ha glömt henne av någon skum anledning. Jag tror att män lever i nuet. De njuter av varje sekund de gör något för sig själva. Dricka öl med kompisar, spela Tv-spel eller att ha sex. Det är stunder som killar uppskattar just då men som de inte reflekterar så mycket över sedan. Tjejer däremot dom går ut för att de vill ha uppmärksamhet av, i de flesta fall det motsatta könet, de har inte alltid roligt med sina vänner. När tjejer träffas snackas det om problem i timmar och när det kommer till sexbiten så är det få tjejer som kan ta det för vad det är. En kille kan väl tycka att det var ett bra ligg medans tjejen reflekterar över framtiden redan innan man ens hunnit ta reda på den andres efternamn.

Jag vet inte vad jag vill uppnå med detta inlägg mer än att jag efter vår disskution vet med mig att jag är stark i mig själv. Jag kan, trots flackande blick föra en disskution med en ytligt bekant om i princip vad som helst. Jag vet också med mig mina svagheter och brister, Dom avslöjar jag sällan men jag vet dom själv och jobbar ständigt på att ta platsen som nummer ett en dag i framtiden, om det är något som intresserar mig.

Jag kan avundas de människor som bara är chill på allting, De tar allting hur coolt som helst och bryr sigt inte om något MEN det är inte många (om ens någon) som klarar att vara så chill utan att det är ett spel. Klart alla tänker på framtiden. Den största singel och playern har också tankar på att en dag i framtiden stadga sig. Han som sitter med en gitarr på någon strand och tror att det är livet vet även han att han inte kan göra det livet ut. Alla sådana människor är enligt mig ett spel för galleriet. De vill vara en person som uppfattas cool och avspänd utifrån. De människor som jag ser upp till är de som aktivt jobbar för att uppnå något. Även om det är posten som premiärminister i USA eller om det är funderingen över vad meningen med livet är så tycker jag att det är bra. Att bara flyta med gör man för att man är lat och inte orkar ta reda på vad man vill. Jag kan ärligt säga att jag inte vet vad jag vill med mitt liv men jag ägnar varje dag åt att komma underfund med det. Trots att jag försöker mig på avslappningsövningar så ligger jag sömnlös vissa nätter för att jag funderar över djupa, extiensiella frågor lika ofta som jag funderar över märkeskläder och mat (!).

Jag kan nog uppfattas som väldigt ytlig och egocentrisk men faktum är att jag ofta fått höra att jag är alldeles för snäll och tänker på andra människor för mycket. Jag vet inte själv. Jag vet inte hur mycket andra tänker på andra än sig själva men jag upplever nog de flesta som rätt ego. Man lever ju sitt liv eller hur. Man är huvudpersonen i sitt eget liv, så är det ju bara. Det är självklart jättefint med människor som brinner för andra och som gör ideella saker för andra men allvarligt talat så är ens första uppgift att ta hand om sig själv, sen kan man börja se sig omkring. Jag har funderat på både läkare och sjuksköterska som yrke och då har jag även tänk ta ett år i nått u-land eller åka som läkare utan gränser helt ideellt, men först måste jag ju fokusera tre år (fem för läkare) på mig själv och min ekonomi, mina studier och mitt liv för att ens ha möjligheten att hjälpa andra.

Jag tror att jag i väldigt många sammanhang uppfattas som stabil, stark och respektingivande. Det finns dock tillfällen där jag känner mig osäker. När jag känner mig osäker blir jag nästan arg på mig själv och jag undrar alltid varför jag känner mig osäker i just denna situation. Alltid handlar det om att man känner sig i underläge mot personer man själv inser vara mer kompetenta inom just detta ämne. Själv hatar (starkt ord) jag när människor uppträder osäkert vilket självklart resulterar i en frustration då jag själv gör det. Människan är konstig. Alla är osäkra i vissa situationer men som Ni säkert lagt märke till så upplevs vissa personer starka och säkra i alla situationer. Det beror på att dessa människor lärt sig att dölja sin osäkerhet vilket är ett sjukt viktigt knep för att slå sig fram. Man får inte visa sig osäker på en jobbintervju, i en OS-final eller i ett bråk.

De människor som lärt sig hur de ska agera och bete sig i olika situationer, de som lärt sig avläsa andra och de som vet hur de ska testa andra genom att provocera eller agera på ett sätt som ger svar på ens frågor har lärt sig en hel del användbart. Kan man detta så träffar man inte fel killar /tjejer, man får det jobb man vill ha, man mår bra i sin umgängeskrets och man känner sig trygg i att veta att man helt enkelt kan läsa människor och på så sätt välja vilka man vill ha i sitt liv eller inte. Och sedan vill jag tillägga att det är sjukt sexigt med killar som har åsikter, som vill något, som provocerar, som tar kommandot och som är kompetenta. Idag inser jag det... Innan tyckte jag det var lite töntigt. En kille skulle ju vara tillbakalutad och helst bara ta allt med en klackspark. Gillade även när de drog lite osäkert med fingrarna genom håret och inte visste riktigt vad de skulle säga. När jag var 17 år ville jag ha den killen och då visste jag inte hur jag skulle få honom . Idag måste jag nog säga att jag var "ung och dum" (vilket jag fortfarande är men kanske inte lika mycket). Då var han coolare än mig. Han kunde berätta saker som jag aldrig gjort eller upplevt och jag tyckte att han var så himla perfekt. Han passar mig så bra. Jag menar, vi har ju samma mål med idrotten- vi skulle passa ihop som handen i handsken! (och om en viss person med ett sjukt stort ego och som trodde att jag på allvar var upp över öronen förälskad i honom läser detta så kan jag ju informera dig om att de senaste raderna inte handlar om dig utan om två helt andra personer som jag faktiskt var förälskad i. Och ni vet nog med er vilka ni var.) Hallå! Vad tänkte man med? Visst, även idag ser jag mig om efter idrottskillar men av den anledningen att det är ett gemensamt intresse och en slags förståelse för varandra tror jag. Men det viktigase borde väl egentligen vara en person som det går att disskutera med. Man behöver inte ha samma åsikter. Helst ska man inte ha det. Det blir roligare disskutioner om man står på varsin sida ju.

Känner att det inte finns någon struktur i detta inlägg överhuvudtaget. Jag hoppas inte Tim, min Svenskalärare på gymnasiet ser detta för då hade han nog undrat hur han kunnat ge mig MVG i Svenska A, B och C. Men även om det inte finns någon struktur så finns det åtminstone en röd tråd genom hela inlägget och det är hur man uppfattas och hur man vill uppfattas som person samt även lite rollfördelningar däremellan. Och så fick jag ju två timmar till att gå på jobbet. Nu har jag bara 3 timmar och 25 minuter kvar tills jag har "semester"... Åååå det är så bra att jag tänker fira med grill med vänner imon, middag med laget på lördag och en tripp till Rhodos på söndag =)

Beröm

Fjärde natten irad nu. Måste ge beröm till jourpersonalen som varit supergoa hela vecka. Antingen har de varit uppe till ett, två, tre med mig eller så har de kommit upp vid fyra och hållt mig sällskap. Gillas! Men just nu är jag ensam och klockan är två. Känner på mig att det kommer bli en lång natt. Vill läsa min bok men är rädd för att somna. Sedan är jag lite rädd för att den ska ta slut med. Hade tänkt packa ner den till Rhodos nämligen.

Nä, tyvärr vet jag inte vad jag ska skriva inatt. Det händer inte så mycket när man jobbar på nätterna och sover på dagarna. Ska ta en kik i kylskåpet tror jag och se blir det nog Dan Brown och jag hela natten...

"Objekten växlar men kärleken den består"

Jag tror ni hört det förut men jag är "kär" igen. Jag älskar tv400 som visar BigBrother säsongen 2003 varje natt. Mellan 22.50-00.50 får jag se gamla avsnitt och jag är helt förälskad i Danne. Kolla in det här klippet liksom:

"Haha, mitt på näsan"

ny säsong, nya möjligheter

Grattis brosch och Sandra till körkorten!

Möte med laget inför nästa säsong idag. Vi har fått en ny tränare. Och sen ska vi få nya spelare. Ska bli kul att dra igång igen! Ser fram emot försäsong med mycket fys och handboll. Sugen på att jobba med fysen och tekniken. Förbättra, finslipa och allt det där. Maj-månad skynda dig hit!

Jag klockar tidningsbudet

Denna vecka tror jag att jag ska börja betygsätta folket som sover jour. De får poäng på om de är uppe länge med mig och på hur trevliga och hjälpsamma de är. De får även poäng på hur väl de stöttar mig i min kamp mot sömnen (den som har den femte nattens jour lär inte få ett lätt jobb, haha). Sedan har jag lagt märke till att jag klockar tidningsbudet när jag jobbar natt. För några veckor sedan kom GP alltid vid prick fyra. Nu kommer han närmre halv fem. Killen har nog legat av sig...
Dricker kaffe, äter nötter och russin och ska kanske även försöka mig på lite gymnastiska övningar snart. Allt för att inte bli ett offer för John Blund. Men den nya boken jag läser lockar fruktansvärt. När den nu kommer ut på bio börjar jag läsa den, jag är ju som sagt lite efter. Ja, jag läser Änglar och demoner av Dan Brown. Men lägger jag mig i soffan med den lär ju morgonpersonalen hitta en däckad Sara här i gryningen. DILEMMA!

Måste ändå säga att tiden fram till nu har gått fort. Slutar om tre timmar... Inatt har jag ätit (as usual), städat, pratat i telefon och raderat kort i min kamera. Det tog över en timma. Varför?`Jo, för som den ärta jag är så raderar jag ju ett och ett, eftersom jag vill spara några få. Jag raderade ett och ett kort och filmer spridda på ett och ett halvt år. ILLA! Men det bevisar ju iofs hur mkt som får plats på min skönhet. Imorgon natt ska sms:en i telefonen få sig samma behandling och på onsdagnatt ska jag sortera alla bilder i datorn. Det gäller att planera sina nätter så man inte tar allt på en gång och tar ut sig alldeles. Det vore ju förargligt.

Nu kom det en serie med ett sjukligt förälskat par på tv. De klänger på varandra hela tiden. Löjligt! Det måste jag se! Hörs imon natt!

Sjukligt bra!

Jag blir nog lite kär i dessa pojkar...


Får Waller ligga?

Och där tog det roliga slut. Jennifer gick och la sig :/ Jag deppar dock inte ihop totalt för nu ska jag se Fråga Olle samt Efterlyst. Hoppas få svar på allt jag någonsin undrat vad det gäller sex. Kan inte dra upp några exempel dock med tanke på att andra generationer än min egen läser denna blogg.

VAFAN! Klockan är 01.45 och över. Det kommer inget sexsnack på kanal5. Vad är det här för skit??? tv.nu dra åt skogen!!! Ska jag behöva städa istället? Jennifer! Jag ska städa efter DIG i köket nu! ;-) haha...

 Föressten använde jag gammal mjölk till min gröt imorse. Ibland undrar jag om jag verkligen är mogen att bo själv. Tror inte det hänt på 19 år hemma hos mamma och pappa att jag fått i mig gammal mjölk. Varför? Jo, för där var det ordning och reda på kylskåpet. Men observera i alla fall att jag äter gröt till frukost. Det är seriöst. Nästan på tok för seriöst. Knappt så jag vågar säga att jag sprang fem kilometer runt Sisjön också. Kan vara all den nyttiga kosten tillsammans med träningen som gör att jag sitter här trött som ett as och med en fruktansvärd huvudvärk. Eller så var det mjölken. Hur fixade du den här livsstilen Gunde?

Oj, nu kom mitt program igång! Undra om han Olle får ligga nått själv... Och om han nu har fru, undra vad hon fått gå igenom under åren...


Vad tror ni? Får han ligga nått själv?

Natten spenderas med Jen_

Sitter på jobbet. Äntligen en jour som vill umgås med mig. Lycka säger jag! Jag mår bra nu...

Dagens - och +

-Löpningen gick dåligt
+Jag fick i alla fall sprungit mina fem kilometer under den tiden man inte får gå över

-Jag har ont i huvudet
+Lyckades sova en timma efter Sävehof-Guif

-Jag har ingen lust att jobba inatt
+Jag jobbar med Jennifer

-Jag ska jobba fem nätter irad
+Jag åker till Rhodos på söndag

-Blommorna jag fick som ursäkt var fruktansvärt fula
+Snart är de vissna så att jag kan med att slänga dom

-Behöver fixa mitt hår
+Är rätt snygg oavsett

-Har seriöst börjat fundera på att besöka Blondinbellas blogg efter bojkott i två månader
+Det tar emot att säga det men hon är rätt smart och man kan nog få liiiite inspiration och tips från henne

och med det avslutar jag min dags minus och plus...

Nu struntar jag i vad jag säger här...

Jag är absolut inte den som vill vara allför personlig eller så i min blogg. Jag bloggar om mitt liv, men tro inte att ni får del av mitt privatliv särskilt mycket på den här sidan. Att jag skulle vara den där bloggaren som skriver om kärlek, relationer eller känslor särskilt mycket finns inte. Det finns dock tillfällen då jag vräkt ur mig saker här. Det har hänt någon gång att det har dykt upp känsloladdade inlägg om handboll, jobb, vänner eller pojkar. Och just nu ska jag vräka ur mig ett och annat bara för att jag är så jävla förbannad!

1. Dagen började bra tills en "reminder" på en bakomlagd person dök upp.
Det finns människor man inte vill ha någon som helst kontakt med idag och i framtiden. Sådana personer tillhör det förflutna och (nu ska jag låta psykologisk) man har lagt dom bakom sig. Dyker de sedan upp, bara sådär på en bild eller liknande på ens söndagmorgon så förstör dom lite utav helgfriden. Däremot blir man skadeglad då man hör eller ser om det går dåligt för personen i fråga. Ja, jag är en elak människa. Burn in hell! Mohahaha!

2. Att bli orättvist behandlad på jobbet och att gå runt och vara irriterad under ett 14,5 timmars pass är inte att rekommendera. Inte okej!, säger jag bara... Att sedan behöva gå dit och jobba fem nätter irad nu känns ju uppåtlyftande =) nooot!

3. Det finns en person som jag bara vill nämna utan namn och utan orsak...

Vad säger man? Mamma kommer säkert ringa mig sedan och säga att "såhär kan du inte skriva på bloggen" Tänk på vad du yttrar dig om. Men allvarligt talat så skiter jag i vad jag skriver idag. En person kan dra åt helvete! Riktigt långt in i helvetet också. Och jobbet, what to say? Inte okej att bli behandlad dåligt...

Så nu fick jag ur mig allt och mår faktiskt mycket bättre än för tio minuter sedan. Ilska är bästa försvar fan! Nu ska jag upp och ta ut ännu mer ilska i löparspåret. =) So long...

Sådärja!

Rhodosbiljetterna är utskrivna :D och taxfreevaror beställda. Here we come!

jag patetisk?

Jag förstärker mina manliga poäng ytterligare då jag insåg hur jäkla Odammsugna mina golv var (att jag sedan sov över min tvättid känns som att det är en bagatell med tanke på min vardag. Igårkväll och inatt behövde min kropp ingen sömn. Konstigt nog ville den ha det imorse :S). Fick i alla fall dammsugit mina golv så nu är här rent igen :D

"Succes kommer til de mennesker, der ved, at den ikke kommer af sig selv og derfor går ud og henter den"
Så sant som det är sagt! Citat tagit från en dansk U21-landslagsspelares msntext. Så fick jag in att jag har en sådan på min msn med. Jag har hans tvillingbror på andra kanten också ;-) 
Vet också att dessa två är väääldigt populära bland tjejerna. Det ni!
(Sen att vi inte snackat på typ två år och att det var jag som addade dom behöver vi ju inte prata så högt om, haha...Misslyckad säger jag bara, suck... :P Dags att radera? Eller vad säger du Jesper? HAHA )

Good Stuff

Ensam hemma ligger jag med inte allt för mycket kläder på mig i min soffa. Ser på hockey, dricker cola och äter godis. Kan det bli bättre?

Jag låter som en man.
(Fast inte riktigt eftersom colan då skulle varit utbytt mot en öl och godiset mot chips och dip. Sedan hade jag nog inte fantiserat om de svettiga hockeyspelarna utan all utrustning heller.)

Afrikans dans och högskolesökning

Dom förlängde ju sökningstiden för högskolor till klockan 12.00 idag då hemsidan kraschade igår, så inatt så sökte jag lite utbildningar på måfå. Juririst har jag ju sökt sedan innan men nu har jag även sökt lärare i Samhällskunskap och Svenska, Socionom, Personalvetenskap, nån Psykologsak och en fristående kurs i danska. Tänkte jag behöver kunna danska om jag ska bli proffs där ;-).

Och Sandra, jag sökte tamejfasiken socionom :D

Nu en långpromenad. Hade tänkt springa men har sjuk träningsvärk efter gym, löpning och afrikansk dans igår. Ska det börjas tränas igen så ska det göras ordentligt.

Back to school



Läkare var ju mitt drömyrke men det kommer jag aldrig bli så nu tror jag att det lutar åt gymnasielärare. Jag trivdes oerhört bra under gymnasietiden och tror att lärare hade passat mig. Det ända som hindrat mig från att söka är lönen. En gymnasielärare med 5-10 års erfarenhet tjänar i medel 27 000, vilket innebär strax under 20 efter skatt. Det är inte någon drömlön direkt. Kollar man då statistik på vad civilingenjörer tjänar så är det dubbla inte ovanligt. Varför är läraryrket så dåligt betalt?

Om man bortser från lönefrågan så måste jag säga att det verkar vara ett väldigt trevligt jobb. Jag har visserligen bara erfarenhet från Aranäsgymnasiet men jag måste säga att jag tycker inte alls lärarna verkade slitna, utbrända eller bittra, som är den bilden som man ofta utmålar lärare som. Snarare tycker jag att de verkade trivas med sitt jobb (kan ju ha att göra med vår oerhört omtyckta och goa klass också ;-)).

Jag trivdes med skolmiljön och även med att studera. Jag tror jag skulle stortrivas som gymnasielärare och tänk er att ha skollov. Tänk att få ha sommarlov, höstlov, jullov, sportlov och påsklov. Arbetstiderna skulle även dom passa mig utmärkt. Jag önskar inget hellre än ett 7-16 jobb. Tänk att slippa jobba kvällar, helger och högtider :D Vilken lycka! Och att dessutom få jobba med ungdomar skulle vara jäkligt kul!

Men vilka ämnen ska man undervisa i då? Absolut inte idrott! Det har jag fått nog av i mina dagar, haha... Men samhäll är ett måste för mig. Där är jag och har alltid varit ett solklart MVG. Även Svenska, Psykologi och Naturkunskap lockar. Naturkunskapslärare kan jag dock inte bli utan att ha läst till matteC.


Så nu får vi se hur länge det dröjer innan jag ångrat mig och skriver ett inlägg om hur bra jag skulle passa som sjuksköterska och hur underbart det skulle vara att få jobba med det... Det är nog bara en tidsfråga så virrig som jag är.

Litterär

Så sitter man här inatt igen. Funderar på om jag ska börja stretcha lite på nätterna. Har blivit så jäkla osmidig och på nätterna har jag ju allt tid i världen så varför inte liksom. Föressten måste jag berätta att jag börjar bli lite kulturell. Läser just nu Hamlet av självaste William Shakespear. Vilken kille! Han är ett geni fan :P

Idag har jag varit effektiv. Fått gjort bank-, jobb- och skolärenden samt växlat pengar till Rhodos. Och så har jag varit på Hagabadet och sminkkurs med min mormor. Mys :P Mormor, jag har börjat vänja mig vid att ha ögonbryn nu (okej, alla ni som kanske tror att jag är en tattig förortsbrud som plockar bort mina helt och hållet nu, tar ju fel. Jag brukar bara inte måla i dom.)

Sedan skriver jag på en krönika. Det var läääänge sedan jag skrev något. Senast i skolan för ett år sedan tror jag. Kände det var dags igen, men inser att jag inte ens kan det svenska språket längre...

Ja, det var allt jag hade att komma med denna gång.


Inte där. Lite skumt...

Sitter hemma hos mamma och pappa. Har grillat och druckit ett glas vin med Emma och familjen. Vi körde hem från Gislaved i eftermiddags. Har haft en trevlig helg där borta i skogen med grill och öl.
Men Snusarn, snart får ni ta Gbg igen!

A just det ja! Den 26 april åker jag och Hanna till Ixia på Rhodos!
Charter så in i helskotta men vafan! Har man inte mer än typ fyra ej spikade veckor på våren ledigt från handbollen så får det bli sista minuten. Lätt att jag ska göra alla dom där långresorna när jag blir typ 30.
Då är det jag som gammal "tant" som backpackar runt med alla ungdomar runt om i världen. Nä, men Hanna- Rhodos here we come! Och vi ska göra ön!

Imorgon har jag en "att-göra-lista" för jag har änna slappat till mig när jag varit här hemma ett par dagar.

Söka utbildningar
Fixa ledighet
TRÄNA!
Skicka in försäkringspapper eller nått (mamma har koll ;-))

Flugan dök med huvudet före ner i vitlökssåsen

Jag kommer ut i köket och hittar en färdig macka.
En sådan där riktigt god med massa sallad och annat gott på. Jag utbrister högt för att min lillebror ska höra "Nämen oj, vilken god macka här ligger!" Ingen reaktion dock. Jag undrade varför men så ser jag att Jesper står och pillar med en handduk och något annat i tvättstugan. Går fram och ser att han torkar av en fluga med handduken!!! En fluga! Jag undrade ju självklart vad han höll på med och då berättar han att han räddade flugan som hade dykt med huvudet före ner i vitlökssåsen. Han hade tydligen bara sett bakbenen sticka upp ur den delikata såsen. Jag springer ut och gapflabbar och berättar för mamma och pappa som också dom brister ut i gapskatt. Mamma frågar varför han inte smällde flugan bara och då berättar han att han hade sköljt av insekten från vitlökssås och nu höll på att torka honom.

Snacka om djurvän... <3

Fullspäckad påskhelg

Sitter och äter frukost och ska snart gå en lång promenad.
Jag vet att jag borde springa men ibland är det så jäkla gött att kunna ta en promenad eller träna precis det man vill. Fast jag saknar fasiken redan handbollsträningarna. Det har gått en vecka. Sjukt...

Idag ska jag hem i ett par dagar :D Ska bli mys :P Hoppas på god mat och påskägg. Hade dock velat åka över till danmark och checka Rödspättecup imon. Har skickat ett mess till pappa med idén. Får se om han nappar. Det var ju trots allt han som ville från början. 
Och på lördagkväll blir det förmodligen Gislaved och hälsa på Englund en stund. Miss ya foxs!

Tänk vad mycket man hinner med när man är ledig från både jobb och handboll.

Nicole

Underhåller mig så gott jag kan...


Framtiden?

Sitter på jobbet för andra natten i rad nu. Även inatt sitter jag och letar utbildningar.
Sista ansökningsdag för högskoleutbildningar till hösten är nästa vecka. Jag tror snart att jag gått igenom om velat bli ALLT! Läkare, ingenjör, psykolog, lärare, arkitekt, jurist, sjuksköterska. polis, sjukgymnast, chef (?) a you name it. Men än sålänge har jag bara sökt Juristprogrammet på Handels, som jag vet att jag har alldeles för kassa betyg för att komma in på. Varför söker man ens när man inte är i närheten av de poängen man ska ha? "Hoppet är det sista som lämnar människan", har jag hört och det skulle väl vara därför då. Socionom kommer jag in på, men det vill jag inte. Funderar på om jag ska jobba järnet i sommar och använda de pengarna under hösten för att plugga upp betyg så att jag sedan kan komma in på den utbildningen jag vill. Det är liksom ingen ide att ta studielån och börja plugga till nått bara för att man inte kommer in på det man vill eller för att man ska ha något att göra. Nä, det är inte lätt alltså.

Men man borde nog söka lite program i alla fall och se vilka man kommer in på så får man ta ställning till om man vill gå eller inte sen. Fan asså, detta med utbildningar och framtid gör mig knäpp.
Jag vill ha ett spännande liv vafan, men inga jobb verkar vara spännande. Jo, kriminalare kanske men då måste man först gå polishögskolan som det är jättesvårt att komma in på i min ålder. Sen ska man "gå på gatan" som polis i minst fem och och vara duktig för att kunna avancera till kriminalare. Det skulle ta upp emot tio år och då är det ju nästan fan enklare att bli läkare om man har tur och kommer in direkt när man sökt, vilket inte är säkert. Det finn ju dom som har otur och aldrig kommer in trots sina MVG i allt. WTF, ge mig bara en plats på läkarlinjen- jag skulle bli en grym doktor ju! Oavsett om jag har mvg i matte C, eller inte. Om jag vill bli läkare så får jag nog plugga utomlands, men hur kul är det? Det skulle vara Danmark i sådana fall.

Jag har även funderat på jobb inom området "Internationella relationer". Då jobbar man internationellt inom en miljard olika områden, och crap like that. Det verkar lite kul men då borde jag nog vara bättre på språk.

Forskare är ett annat jobb jag tycker verkar intressant. Tänk att kunna lösa gåtor, jobba i team och faktiskt känna att man gör någor för sin medbefolkning. Tänk liksom att finna ett botemedel mot HIV/AIDS. Hur grymt hade inte det varit?

Politiker är ett annat alternativ också. Jag har aldrig varit politiskt engagerad men min mamma har alltid sagt att jag skulle passa som det, och jag är benägen att hålla med henne. För prata för min sak kan jag och jag är rätt bra på att stå upp för mina och andras åsikter. Jag hade nog kunnat bli en grym politiker, men hur kul är det? Verkar ju vara ett sjukligt torrt jobb. Eller?

Nä en kaffe på det och lite Navy CSI...

Camilla 20 år :D Grattis!

Sov hos Emma i stan inatt. Kom hem och fick stökat undan alla saker som låg överallt sedan förfester och liknande de senaste dagarna, innan mormor ramlade in med fika och blommor. Tack, det var mysigt :D
Efter det drog jag till födelsedagsbarnet och myste lite. Var noga med att poängtera för min guddotter Freja att hennes mamma inte längre var en tonåring utan att hon faktiskt nu var vuxen och får gå på systemet helt själv. Det är helt sjukt vad man får (även om jag är noga med att maskerar detta, Camilla ;-) haha) mammakänslor och vill nästan ha barn själv när man träffar Freja. Mys är ni! Love <3 Och Grattis min sköna!

Tog med mig kameran men glömde ta bilder så ni får helt enkelt klara er utan, haha...

Tack för säsongen 08/09

Tack Heid för säsongen 2008/2009. Jag stortrivs och ser redan fram emot nästa år. Tack alla ni som nu lägger av, för välkomnande, tips, råd och rutin. Ett lärorikt och sjukt kul år :D Kommer sakna alla som slutar. Men vi som är kvar, nästa år- då jäklar! <3


















Nästan så att jag började gråta

Häromkvällen när jag var ute så snackade jag med en kille som var rätt lik Fernando Torres, vilket jag berättade för honom, varpå han frågade mig "Vem är Torres?" Jag tittade chockad på honom och fick efter en stund ur mig att han är världens finaste fotbollsspelare och även en av de allra bästa.

Denna kille gick säkert hem rätt nöjd över min lite speciella komplimang men jag gick hem sorgsen. Det gjorde riktigt ont i hjärtat på mig när han frågade vem Torres var. Har inte kunnat släppa detta riktigt faktiskt. Att inte veta vem Torres är borde vara straffbart.

20 år


En bild säger mer än tusen ord. Underbart fina människor.


Vi spelade "Med vilda gester". Jag bara undrar hur många av er där ute som hade gissat på att Emma föreställer ett badkar???


Puss!!!


Eeeh?


Söta :D


Smile!

Kamera var med efter denna tidpunkt med, men dom ska raderas, haha... I eftermiddag blir det middag med familjen. Mys :D och sen ska Sheila hälsas på som ramlade i trappan på Valand igår och har brutit revbenen och fått en lårkaka. KLANT! (Men shie, det kan hända den bästa)

Många år nu...


På mig själv idag. Jo, jag tackar ja...

"bros before hoes"

citat: Sheila... som förövrigt heter på msn : "sara fyller år :d och det blir svinigt" Jag blir så glad :D

 Copat från Jennifers blogg:

Jag träffade Isabella* på vägen hem förrut, vi kom på att Sara för fasiken fyller år imorgon och det borde firas! Jag har ju tagit semester på Fredag och allt! Dock blir det lugnt för min del och hemgång tidigt men att Sara ska ligga under bordet full som en kastrull i slutet av kvällen är ett måste!

Tack för den kära vänner... En fin bild på oss hade hon lagt upp med...
kolla bara in denna sjukt galanta trio nedan...
Men det där med kastrull-full vettefan hörrni!!! Jag är faktiskt en seriös handbollspelare (vars säsong visserligen är slut. Men wtf, det kommer ju snart en ny :D, haha)


Imon fyller jag "påväg mot trettio"

Sitter här oduschad och jätteofräsch. Tröstäter gör jag också. Men som sagt: "Det är bara att bryta ihop och komma igen" En stor eloge till Karin idag. Riktigt duktig!
Det känns lite konstigt att säsongen är över... Ett år med Heid har gått sjukt fort. Det har varit roligt och mycket lärorikt. Det ska bli skönt med några veckors "ledighet" nu men jag längtar fasiken redan till nästa säsong. Eller jag vet att jag kommer börja längta redan om några dagar, men det är bra. Då kommer man tillbaka med ny energi och ny kraft för att orka ett helt år till :D

Idag är min sista dag som tonåring. Jag blir 20 år imon. Vill inte! När man fyllt tjugo så går man helt plötsligt mot 30 och det känns skrämmande. Aja, det är väl smällar man får ta.

Det var nog allt jag ville ha sagt. Puss och hej

Det är jag och Ugly Betty

Snart är jag ett med Ugly Betty. Ska till tandläkaren nu och jag tror att tandställning är på g. Hmm... Jag blir ju snygg sen i alla fall. Sedan ska jag väcka Hanna och boka resa! Jippi!!!