Sover la sisådär 15-18 timmar per dygn. Resterande 4-6 ligger jag i sängen och kollar tv på.

Man kan ju säga att jag blivit ordentligt däckad asså. Sover dygnet runt och halsen och luftrören är helt körda. Jag har redan lagt träningar och matcher denna vecka på hyllan. Finns inte en chans att jag kan träna torsdag, fredag och sen köra match på lördag. Det går bara inte... När jag inte ens överväger träning, då är jag sjuk på riktigt. När jag sover typ 15-18 timmar per dygn, då är jag jäkligt sjuk.

Trodde inte det skulle finnas en chans att jag skulle kunna somna förrens vid 7-8 imorse med tanke på att jag sov stora delar av förra natten plus hela förmiddagen och hela eftermiddagen och kvällen igår. Efter att ha vaknat vid 21.00 igår och kollat matchen började det återigen rycka i ögonlocken men höll mig vaken lite till för att snacka med Markus. Tjötade med honom i säkert två timmar men gissa om att jag slocknade gott sedan när jag lagt på och vaknade inte förrens för en liten stund sedan med VÄRLDENS halsont igen och helt nere i skiten. Idag blir det akuten. Får jag inte pencillin ska jag hota läkarna att hoppa på och slicka på dom eller på annat sätt smitta dom med detta hemska!

Men först... Ett glas apelsinjuice och sen kanske en liten vila till...

Svininfluensan?

Nu börjar det bli jobbigt. Jag har legat i min säng sedan söndagskväll nonstop. Eller har ju förstås varit på toa någongång och försökt få i mig något från köket under någon panodiltopp men nu börjar detta kännas värdelöst. Jag orkar fan inte mer nu. Känner mig ensam och uppgiven nu fan. Behöver gå upp och ta två nya panodil men jag orkar inte resa mig... Och det tråkigaste är att jag inte kan prata med folk i tele heller för jag har nästan ingen röst... Skulle ringa jobbet igår och det tog tre-fyra upprepningar innan dom fattade att det var jag, suck!

Nä, måste göra ett krafttag och ta två nya, bädda rent, borsta tänderna och förhoppningsvis somna om nu när jag varit vaken 2 och en halv timma under fotbollen. Arshavin (L)

Är jag inte bättre imorgon får mamma köra mig till sjukan. Vekt? Nä, nu har jag varit sjuk tillräkligt länge. Ge mig penicillin...

Av spelare, för spelare

Vem tror ni första vaknade halv tolv i förmiddags för att sedan återigen däcka 15.30-21.00 igen. Tur att det är så långt försnack i CL för jag hade bara missat fem minuter av matchen när jag vaknade.

Sjukt vad man kan sova när man är febersjuk. Igår sov jag liksom till fyra på eftermiddagen och nu har jag sovit i stort sett hela denna dagen... Det är lite roligt när man tänker efter ändå för när man sover typ 12-14 timmar så går tiden oerhört fort men när man ska jobba samma tid så känns det som att man jobbar en vecka i sträck eller något...



Den här reklamen gör mig så glad. Den påminner om min uppväxt lite. Så fort det var match sprang jag och Jesper (pappa, och grannarna med för den delen) runt i Sverigetröjor eller Arsenal om det var dom som lirade. Är uppväxt i en enormt sportintresserad familj och sen på gymnasiet var det nog likadan attityd i klassen som på reklamfilmen. Alla var som galna under matcher och jag minns i Bulgarien då hela klassen bänkade sig på någon bar så fort det var match...




Sjukan fortsätter

Nu anser jag mig ha varit sjuk länge nog! Nu börjar jag tröttna på det. Ligger i sängen och har fruktansvärt ont i halsen och kommer på att hmm, det där ska jag nog ta tag i nu när jag ändå har tid. Reser mig upp, men det går en minut av exempelvis diskning och jag blir sängliggande några timmar till... Usch, vad jag hatar feber och halsont. Tror dock att febern börjar ge sig nu under dagen men halsen ska vi ju inte tala om. Det värsta är att jag alltid blir så hes. Låter alltid riktigt oskön på rösten när jag blir sjuk. Känns lite jobbigt att säga med tanke på att det nog innebär att jag inte blir uttagen till helgens matcher, men jag tror inte jag kommer kunna träna på hela vecka, tyvärr... Det ska krävas nått mirakulöst för att jag ska orka ställa mig på planen och genomföra en träning för som det är just nu orkar jag knappt upp till badrummet...

Ikväll ser jag dock fram emot Champions Leauge matchen på tv6 =) Hejja mitt Arsenal!

Stämningshöjare



Har gett Kungsbackakillarna credd förut men det kan inte ges för mycket. Man blir sjukt glad när man youtubar Tramsgänget... Men väntar som en galning på det nya materialet nu ffs!

Tacksam

Först nostalgi och nu tacksamhet...
Febern och tristessen gör nog sitt för tankarna att vandra fritt men efter att ha läst Blondinbellas blogg idag måste jag säga hur tacksam jag trots allt är. Jag kan rabbla upp en hel lista på saker som är oerhört bra i mitt liv så varför håller jag på och mår dåligt...?

  • Underbara vänner i och utanför handbollen.
  • Underbar familj som ställer upp i vått och torrt!
  • Spelar handboll på elitnivå! En barndomsdröm- hur många får den chansen egentligen?
  • Har egen lägenhet i Gbg.
  • Har Ps3, fin flatscreen, dvd, ny dator, Ipod, touchtelefon, kamera och allt det där andra materiella som är ytligt men ändå väldigt kul att ha =)
  • Även om jag inte har något fast jobb så har jag ändå en inkomst varje månad och trivs med det jag gör även ifall jag inte vill fastna.
  • Kan inte skryta om några speciella resmål men har trots allt besökt lite turistställen men framförallt har jag varit där med människor jag bryr mig väldigt mycket om...
  • Jag är gudmor till den finaste Freja!
  • Har en egen bil!
  • Har många fina minnen redan som 20-åring! Ett tips till er alla: Skaffa en bra kamera och ta mycket bilder i vardagen, på resan eller på festen. Bilder är det bästa som finns att ta fram när man behöver muntras upp.
  • Även om jag suger i spåret är jag okej vältränad och förhoppningsvis, vad jag vet frisk (bortsett från febern och halsontet just nu då). "Peppar, peppar ta i trä..." Ännu en anledning till att ta vara på livet. Kan låta hårt men man vet faktiskt aldrig när det tar slut och vi borde nog leva lite mer i nuet och ta vara på den tid vi faktiskt fått.
  • Har en del komplex men fördelarna är faktiskt fler om man räknar upp dom =)
  • Är inget mattegeni och kommer aldrig bli läkare eller psykolog och förmodligen inte jurist heller. Men en dag är jag förhoppningsvis färdig lärare, sjuksköterska eller något annat spännande. Livet är fullt av möjligheter!
  • Jag har alla möjligheter att se världen! Kanske börjar med en resa till USA nästa år och hälsar på Jonas. Annars vill jag till Australien och mer Europa. Jag kommer hinna med detta under tiden jag håller på med handboll, efter att jag lagt av, under tiden jag pluggar, under tiden jag jobbar, när jag gift mig, när jag fått barn. Resa kan man göra hela livet =)

Mitt liv just nu... Jag trivs och tänker leva i det så länge jag känner för det med tanke på att det inte varar för alltid. Först efter gymnasiet förstod jag hur mycket jag saknade det. Nu ska jag försöka leva varje del i mitt liv fullt ut =)

Jag är så himla bra på att stressa upp mig för saker och leva i framtiden hela tiden. Ska försöka leva lite mer här och nu. För det är ju faktiskt så att det är nu livet är.


Panodiltopp!


När jag har tråkigt brukar jag (liksom alla andra med "no life") kolla bilder på facebook. Nu när jag ligger hemma i hög feber men med en underbar Panodiltopp är jag nästan helt galen på facebook! Hittade denna och nostalgin är ett faktum. Fokus på allas vår käre Davies men om ni kollar i bakrunden ser ni Kellans krull samt mig i svart och Camilla i vitt göra någon spännande labb. Kommer så väl ihåg just den där lektionen. Stackars naturlärare, hon hade fullt upp med att bara göra sin egen röst hörd under våra lektioner.

Månaderna efter gymnasiet var saknaden stor men allt eftersom tiden går glömmer man och livet går vidare. Men när man ser bilderna så längtar man tillbaka. Shit, vilken skyddad värld man levde i. Man blev oerhört curlad av lärarna och fick allting serverat och herregud vad roligt vi hade! Det tål att sägas hur många gånger som helst: "Jag gick i världens bästa klass!"


Sjuk som fan

Klockan är kvart i sex på morgonen. Jag har varit vaken till och från hela natten. Nu börjar äntligen panodilen värka. Det märks på hur jag svettas trots inga kläder. Kanske man borde försöka sova lite sålänge den värkar men känns smått omöjligt. Har endast slumrat två nätter irad nu och är egentligen jättetrött. Men halsen värker och skaver nått fruktansvärt. Har precis druckit en kopp grönt te med en smält Vicks Blå i. Fick det tipset av någon för ett tag sedan och visst friskar det upp, men känns ändå inte som att någonting hjälper.

Kollade nyss min statistik och såg att jag fortfarande har lika många läsare nästan trots inget bloggande. Det måste ju betyda att Ni ändå längtar och hoppas att jag ska skriva något igen och självklart tar jag detta guldtillfälle mitt i natten/morgonen att fixa. Det är liksom det jag känner att jag orkar med, haha...

Har panik för att jag missar mer handboll. Match på lördag ju. Jag är säkert frisk tills dess men känns ju sådär att inte hinna träna innan. Vettefan om man ens blir uttagen då. Men har relativt hög feber nu och mår riktigt kasst. Det lär ju ta några dagar att tillfriskna från detta. Fuck it! Men samtidigt så är det kanske inte så konstigt att jag åkt på den här skiten. Immunförsvaret är väl inte det bästa när man inte mår bra och det känns lite som att kroppen säger ifrån nu. Nä, Sara- efter denna  lilla sjuka så är det du som ser allting lite positivare och med lite mer livsglädje!

Bilderna som hamnat på facebook efter vistelsen i Skåne ÄR INTE OKEJ någon av dom! UNTAG på det!


Tack för mig

Det är tur att jag har så mycket underbart folk omkring mig när jag är nära till tårar hela tiden. Tack mamma, mormor, hudläkaren (?), Hultas och alla ni andra som tar er tid och lyssnar.

Egentligen har jag ingenting att må särskilt dåligt över men jag gör det ändå, trots att jag inte vill. Jag vill må bra, men det gör jag inte...

Oj vad jag öppnar mig i bloggen nu. Det känns inte bra. Därför blir nog det där bloggbreaket av ändå. Det är inte kul att se det ena deppiga inlägget efter det andra. Jag skriver om jag känner för det men förvänta er inget...

På återseende!

=)

Fasiken vad bra jag mår just nu.

Öppnar mig för er

Efter mitt läkarbesök på Calanderska känner jag mig som en ny människa. Nä, nu tog jag allt i lite men ni som hann läsa inlägget jag skrev i fredagskväll och sedan tog bort, ni vet. Ni vet att jag inte mått/mår bra. Pratade med både Emma, mamma och mormor i förmiddags om prioriteringar osv. Jag förstod själv igår när en gammal skolkompis jag träffade i Kungsbacka frågade vad jag gör nu för tiden. Jag hörde mig själv svara att jag går på universitetet, jag läser upp gymnasiebetyg på Komvux, jag spelar elithandboll, jag jobbar och jag bor ensam. Det håller ju inte! Jag hörde mig inte säga att jag reser, festar och har kul. Därför beslutade jag mig förut, efter alla telefonsamtal att lägga ner studierna. Har sedan dag ett insett att jag faktiskt inte har tid för universitetet just nu. Jag har missat varenda nollning pga handbollen och det känns inte kul. Ska jag gå på högskola så ska jag göra det ordentligt också. Därför har jag beslutat mig för att hoppa av. Jag är inte mogen eller redo för det ännu. Jag vill göra klart handboll, utlandsresor och allt det där först. Jag tror inte att jag valde fel. Lärare känns fortfarande rätt men inte just nu. Blir förmodligen lärare eller sjuksköterska om några år igen men just nu vill jag leva. Jag kanske beslutar mig för att flytta hem igen också. Det för att jag ska kunna jobba mindre för att hinna träffa kompisar och ha kul. Jag har många prioriteringar kvar att göra men det känns ändå skönt att ha tagit ett beslut.

För att knyta an till inledningen så hjälpte hudläkaren mig i det avgörande beslutet. Hon såg direkt att det handlade om hormoner och stress och inte någonting annat. Hon var väldigt snabb med att växla från hudläkare till psykolog och jag kom på mig själv med att sitta där och berätta om allt för henne. Jag grät till och med... Framför en hudläkare jag aldrig tidigare träffat. Hon tyckte absolut jag borde hoppa av skolan. Den kan jag göra sedan, enligt henne. Handbollen, resorna och allt det där som hör till ungdomen kan jag inte göra sen. Hon sa att "även om det tar lång tid att fatta ett beslut så kommer den dagen då det går upp för dig vad du vill göra och inte". Det ligger massa tankar och gnager i mitt huvud som förmodligen kommer ta månader för mig att bearbeta men någonstans vet jag att jag tillslut kommer att fatta fler avgörande beslut. De behöver bara mogna lite till...

suck

Jag vet inte vad jag vill...

Det svarta laget

Måste nog säga att jag, Micka, Levve, Sandra och Sophie var klart bäst på frisbee :P

Livet är rätt bra... egentligen



Eslöv borta igår, resultat 23-23.
Skrev min historiaprövning idag. Kan bara hoppas på MVG:et nu.
Hinderbana på träningen. Det gjorde nog gott för det var jobbigt som fan.
Lyssnar just nu på Winnerbäcks nya. Lycka =)


Tänker ett steg längre

Tycker synd om nästkommande generationer då de ska läsa historia... Historieböckerna byggs ju hela tiden på! Tänk om tio år, då hade säkert min bok varit minst ett kapitel tjockare med ex. Terrorattacker. Tänk då om tjugo år eller femtio, eller 200 år! Stackars barn i framtiden...

Tung dag

Nyss hemkommen efter en mycket jobbig dag (och ja, jag har försökt tänka positivt). Dagen började med att klockan ringde 06.20, skolan väntade. Led mig igenom första seminariumet och sedan föreläsningen. Drog vid lunch för att hinna gymma innan jobbet. Svettades 70 min på gymmet. Drog till fem otroligt långsamma timmar på jobbet och nu är jag hemma. Riktigt tung dag, speciellt med tanke på gårdagens förlust också som legat och gnagt hela dagen. Det blir ju inte heller bättre av att man möts av "skrällen" i GP, Metro å gud vet alla tidningar och sajter. SUCK!

Seriepremiär!!!

Hemma från skolan igen. Struntar i seminarierna idag pga matchdag. Det gäller ju att priortera, haha... Så nu väntar tvätten, fokusera, plugga, fokusera, sova, fokusera, äta, fokusera- Samling!

19.00 Heidhallen Elitseriepremiär!
Dessutom ett förhoppningsvis härligt derby med fullsatta läktare!
Bk Heid- Kärra HF (nykomlingar)

Efter nästan 5 månaders föberedelse är det nu upp till bevis!

Krossa Kärra ikväll???



15 sept -09

  • Aqua är tillbaka! Lite ball ändå...
  • Jag ska skolka lite idag. Går på första föreläsningen sen är det bara matchen som gäller!
  • Seriepremiär idag! Kärra ska få stryk!
  • Jag har glömt mina Nike sneakers i Heidhallen. Dom läääär ju vara borta idag ja. Suck!
  • Behöver uppdatera min garderob lite insåg jag.
  • Brukar ha på The Voice TV på morgonen. J. Crawford är ju helt nollställd egentligen...
  • Svenska Hollywoodfruar kan vara det mest patetiska jag någon gång sett.
  • Längtar efter att få gå hem och sova två timmar till!
  • Vi SKA  VINNA idag!



Bara för att klaga lite

Är jättetrött idag. Somnade sent... Vaknade vad jag trodde var, mitt i natten väldigt törstig. Olikt mig då jag sällan springer upp på nätterna. Går i alla fall upp och bokstavligen talat häller i mig ett glas vatten för att sedan krypa ner i sängen igen. Är övertygad om att jag har minst två timmar kvar tills klockan ringer vid sex. Kollar mobilen för att bekräfta detta och vad möts jag av?! 05.59 såklart!!! Kan man ha mer oflyt? Och det värsta av allt, är det så mörkt ute vid sex på morgonen nu redan? Shiet asså...


Eftersom jag hoppade på lärarprogrammet bara sådär så har jag inte haft några böcker förrens nu! MEN dum som jag är har jag missat att skicka efter en! Jag fick alla mina böcker idag (förutom den som inte finns någonstans :S så om du vet någon som har fjärde upplagan av Elevens värld från 2006 av Gunn Imsen så tveka inte att kontakta mig!) men jag har missat beställa just den som allting kommer kretsa kring i veckan... SUCK på mig själv. Nu kommer jag få den nästa vecka och kommer få läsa igen ännu mer... BLÄ!

Svensklärare ja?

Tanken med förgående inlägg var att återuppliva min skrivarlust nu när jag ska bli svensklärare. Det gick ju sådär, eller vad säger ni? Stav- och grammatikfelen duggar tätt och texten ser såhär i efterhand bara töntig ut. Hjälp! Hur ska detta gå?

De små stunderna i livet

Havet är en vacker plats. En vacker men farlig plats. Jag gick längst viken idag. Längtade efter den dagen jag också lärt mig windsurfa, då jag såg en man som glida över vattnet, fångad av vinden. Havet glittrade idag. Solens strålar reflekterade i vattnet och jag bländades när jag tittade ut längst horisonten.

Socker

Källor: Anna Halléns blogg. Faktan kommer från Dr Nancy Appleton, Kalifornien

Socker kan försvaga immunförsvaret

Socker kan irritera mineralbalansen i kroppen

Socker kan orsaka hyperaktivitet, oro, sjuklighet och koncentrationssvårigheter hos vissa barn.

Socker kan orsaka dåsighet och nedsatt aktivitet hos vissa barn

Socker kan påverka barnens betyg i negativ riktning

Socker kan bidra till en höjning av triglyceriderna

Socker bidrar till sämre motstånd mot infektioner av bakterier

Socker kan orsaka njurskador

Socker kan orsaka krombrist

Socker kan orsaka kopparbrist

Socker hindrar kroppen från att ta upp kalcium och magnesium

Socker kan leda till cancer i brösten, underlivet, prostatan och ändtarmen

Socker kan orsaka cancer i tjocktarmen, särskilt hos kvinnor

Socker kan vara en riskfaktor för cancer i gallblåsan

Socker kan ge felaktigt fasteblodsocker

Socker kan försämra synen

Socker ger förhöjd serotoninnivå, vilket kan leda till trängre blodkärl

Socker kan orsaka hypoglycemi (för lågt blodsocker)

Socker kan orsaka sur mage

Socker kan öka adrenalinnivån hos barn

Sämre förmåga att uppta socker är vanlig hos folk med tarmsjukdomar

Socker kan påskynda åldrandet och orsaka rynkor och grått hår

Socker ger försämrad tandstatus

Socker orsakar övervikt och fetma

Högt sockerintag ökar risken för Crohn´s sjukdom och sår i tarmväggen

Socker kan orsaka inflammerad mag-tarmkanal

Socker kan orsaka ledbesvär

Socker kan orsaka astma

Socker kan orsaka candidiasis (överväxt av Candida Albicans i mag-tarmkanalen)

Socker kan leda till gallsten

Socker kan leda till njursten

Socker kan orsaka kärlkramp

Socker kan orsaka blindtarmsinflammation

Socker kan förvärra symptomen på multipel skleros (MS)

Socker kan indirekt orsaka hemorrojder

Socker kan orsaka åderbråck

Känsligheten för socker förstärks hos kvinnor som äter p-piller

Socker kan leda till tandlossning

Socker kan bidra till benskörhet

Socker bidrar till sur saliv

Socker kan leda till nedsatt insulinkänslighet

Socker kan hämma tillväxthormon

Socker höjer kolesterolhalten

Socker kan höja det systoliska blodtrycket

Socker kan ändra proteinstrukturen så att proteinupptagningen hämmas

Socker orsakar födoämnesallergier

Socker bidrar till uppkomsten av diabetes

Socker kan leda till blodförgiftning vid graviditet

Socker kan bidra till eksem hos barn

Socker kan orsaka hjärt-kärlsjukdomar

Socker kan förändra DNA-strukturen

Socker kan orsaka grå starr

Socker kan orsaka lungemfysem

Socker kan orsaka åderförkalkning

Socker kan orsaka bildande av fria radikaler i blodbanan

Socker sänker enzymernas förmåga att fungera

Socker försämrar vävnadernas elasticitet

Socker kan få leverceller att delas, vilket ökar leverns storlek

Socker kan öka fettmängden i levern

Socker förstorar njuren och kan orsaka sjukliga förändringar i den

Socker kan överbelasta och skada bukspottkörteln

Socker leder till vätskeansamlingar i kroppen

Socker kan orsaka förstoppning

Socker kan orsaka närsynthet

Socker kan skada kapillärväggarna

Socker kan göra att akillessenan blir skör

Socker kan orsaka huvudvärk, inklusive migrän

Socker kan orsaka försvagade delta-, alfa- och thetavågor i hjärnan, vilket kan försämra förmågan att tänka klart

Socker kan orsaka depression

Socker kan öka insulinutsöndringen hos människor som äter sockerrik mat jämfört med dem som har en kost med mindre socker.

Socker ökar jäsningsprocessen i grovtarmens bakterieflora

Socker kan orsaka hormonobalans

Socker ökar blodplättarnas koaguleringsförmåga, vilket leder till blodproppar

Jag kommer sluta äta socker helt. Är ju rent av livsfarligt!




"Vi älskar Lasse"

"Denna mannen är ett geni", för att citera min lillebror. Lasse Winnerbäck skriver nog de bästa texterna i svensk historia. Nu försöker jag låta som ett proffs men han är sjuttonemej lite gud!

Favoriterna just nu:

Jag vill gå hem med dig

Min älskling har ett hjärta av snö

Se dig om


Söndag såklart

Vaknade innan nio och ska nu sätta igång med historiaplugget. Hur har den Islamska världen påverkat oss i Europa? hmm... Sedan kan jag tillägga att man får dålig hy av godis. Jag ska försöka dra mig ut i det kalla på en promenad någon gång under dagen. Det börjar en ny serie ikväll jag ska se. Hultas, jag har fruktansvärt ont i kroppen idag. AXLAR! Måste vara chinsen... Slinga håret?

På tisdag börjar det =) Seriepremiär efter en lååååång försäsong!


Klassikern

Emil säger:
men det är så jag vill ha dig!t-shirt, rufsig i håret och väldigt snuskig

Msn är något speciellt sena lördagkvällar, haha...


Fin

Sandra ringde och ville ha med mig på chalmersnollningen. Jag bangar fett mycket! Sitter istället och kollar igenom facebook-bilder. Hittade denna underbara bild på min resekompis Hanna. Hur vacker är hon inte?


Emma

Världens finaste. Min ängel <3


Barca

Kollar Barca. Pratar med Armin, Markus och Ronnie på msn. Äter godis. Det är lördagkväll ja. Skolböckerna är såklart uppslagna och jag har valt bort allt vad socialt heter ikväll (ja bortsett från msn då). Rätt skönt faktiskt.'

Imorgon ska jag plugga samt tvinga Carro att slinga mitt hår =)


Verket

På gymmet... igen. Var inte länge sedan jag var där och körde bodypump med Hultas, Sandra och Levve. Igårkväll närmare bestämt. Nu är det lördag morgon och jag är på väg till verket för att möta upp Hultas. Bor jag på verket och i Heidhallen eller vad?

Ännu en bild som inte är riktigt okej, som kommit upp på facebook.
Vad händer?


"Inte okej"


"Inte okej" att sådant här hamnar på facebook!


"Ge mig någonting att ta på- ge mig ren fakta"

Jag vet att ni säkert sedan innan upplevt mig virrig och velig men efter första veckan i skolan är jag det om möjligt ännu mer. Jag funderar på om detta med läraryrket verkligen är något för mig. Det är bara en massa flum! Har typ inte lärt mig någonting dessa första dagar. Går varje dag från skolan och undrar vad fan vi gjort. Och så kommer tydligen de tre första terminerna att vara. De består endast av flumdisskutioner, analyser utan rätt och fel och föreläsningar utan något innehåll. Det finns inget att "ta på", inget konkret för fem öre. Aldrig i mitt liv att jag trodde att jag skulle komma till universitetet och känna att allting vi gör är abstarkt. Okej, jag har gått en vecka men vad jag förstått är de tre första terminerna sådana här och jag har redan nickat till på föreläsningar, kollat på klockan var femte minut för att jag är totalt ointresserad av vad som sägs samt snudd på hamnat i en konflikt med mina basgruppsmedlemmar. Ni som är personer runt omkring mig utanför skolan, ex ni i handbollen vet att jag känner mig lite malplacerad... Inga kommentarer...

Disskutionen som nästan gjorde att jag tänkt ställa mig upp och gå var i alla fall i en fråga där vi disskuterade hurpass bra eller dåligt det är att vi lever i ett informationssamhälle. Man menar på att dagens ungdomar vet vilken information de vill ha, går online och söker i en sökruta för att på minimal tid ha precis den information man vill ha. Förr var man tvungen at lägga ner mer tid på det man ville veta. Man slog i uppslagsböcker och vad mina gruppmedlemmar då menar på är att man idag går miste om en massa nödvändig kunskap. DET MENAR INTE JAG! Helt seriöst, självklart ska man ha grundläggande kunskap inom ett ämne men varfan ska en ingenjör kunna bygga en bro för utan miniräknare, datorprogram och allt vad det nu är de använder i sitt jobb för? Hjälpmedlen finns ju och varför inte lägga tiden på att utveckla istället för att upprepa eller göra dubbelt arbete? Bara för att man ska kunna göra det själv? De menade på att man kan hamna i situationer där man kanske står utan miniräknare och att mobilen laddat ut och bara måååååste kunna räkna ut det där talet.
Eeeeh, då undrar jag, har du som läser någonsin hamnat i en sådan situation? (bortsett från plus och minus när man handskas med kontanter). Det har inte jag och skulle jag göra det så skaffar jag tag på en miniräknare. Svårare är det inte. Anledningen till att samhället utvecklats nått enormt bara de senaste tio åren tror jag beror just på att vi har alla hjälpmedel runtomkring för att kunna utveckla i en snabb takt.

Nä, min åsikt är att man måste ha grundläggande kunskap men informationssamhället är absolut inte dåligt på så sätt att vi går miste om information. Tvärtom så hinner vi ju istället med att skaffa oss mer information på detta sätt. Vi blir ju kort och gott effektivare!


Nä, jag blir bara irriterad. Idag har jag varit i skolan flera timmar bara för att leka ett långttråkigt rollspel där man gick tillbaka i frågor till sin egen skolgång. Tydligen för att minnas hur man upplevde allt då. Gaaad! Ge mig någonting att ta på- ge mig ren fakta! Blir galen på allt flum!
Och för första gången på veckor kändes handbollen bra igår. Tror det endast berodde på att jag i skolan insett vad jag egentligen

09-09-09

Stressigaste dagen på länge. Men kvällen var mysig. Spenderades på gymmet och i Kungälv på spionuppdrag med Levve och Hultas =)

Bara ett litet hej

Time for school again.
Shiet vad duktig jag är. Tredje dagen och jag har fortfarande inte bangat. I gymnasiet var jag ju borta titt som tätt och fick gå på schema och grejjer (lärarens underskrift på sin lektion på ett schema att lämna in till mentor i slutet av veckan).

Någon som har Gunn Imsens bok föressten? Den är slut på förlaget vafan!

Han har hittat meningen med livet

Jag läste på Fridas blogg att en söt dam på spårvagnen hade kommit fram till henne och berättat hur fin hon var =) Hur gulligt är inte det då?:P

Det jag ville berätta var att jag också fick en komplimang på spårvagnen från skolan idag. Denna kommentar kom dock inte från en söt liten tant utan från ett tragiskt fyllo med starkölen i handen. Faktum var att de var två stycken som gick på vid järntorget och de gav sig genast på en tjej lite längre bak i vagnen. De kom med sexistiska skämt och så vidare. Jag stod en bit snett bakom dem och försökte göra mig osynlig. Lyckades rätt bra fram till Kaverös ungefär. Där upptäckte de mig.

Man 1
-"Nämen du, har du sett vilken skönhet som stått och gömt sig hela resan!"

Man 2
Mumlar nått i stil med: -"mm"

Jag ler lite försiktigt och tittar bort.

Man
-"Nä, men det är sant, du är riktigt vacker!" fortsätter han och ropar sedan till sin kompis "NU VET JAG VAD JAG HAR ATT LEVA FÖR!"

Fasten jag var lite rädd så blev jag lite ledsen också. Vad mycket tragiskt det finns i världen...

 

 


Bildregn

Här kommer det efterlängtade lagfestsinlägget =)
Kul att jag och Carro fårr massor av beröm för upplägget. Det känns faktiskt riktigt roligt =)


På väg till Anna... Hade en del att bära på ja.

Syns inte jättebra på denna bilden men Maja stod helt klart för de snyggaste skorna!

Mums... Kul att jag glömde mina sex kräftor i mitt egna kylskåp hemma. Tack Carro för din givmildhet, haha...

Första tävlingen. Kan ni gissa?

Finaste kusinerna.

Många som skulle kilas in.

Japp

Ätartävling. Ingen konst för handbollstjejer va?

Plans

MUMS!

Turkiskpepparblandning

Piggelinblandningen

Drinktävlingen

Måste bara ge er lite fakta. Dessa två damer blev INTE inkilade...

Inkilningsgänget med sina fina smeknamn =) Ut på stan med namnlapparna bara!



Lovar

Okej, bara för att jag lovade att bli en mer aktiv bloggare så gör jag det motsatta och uppdaterar mycket sällan. MEN till mitt försvar, det har varit mycket det senaste dagarna och jag är trött. LOOOVAR att lägga upp bilder =) men först GOD NATT :)

Snabb uppdatering

I´m back! Fick credd för min senaste tids aktivitet här i bloggen av Hultas och Carro så ska försöka upprätthålla detta. Har jobbar hela dagen idag därav ingen uppdatering förrens nu. Är jättetrött och funderar på att sova.

Först måste jag dock ta tag i lite skolsaker. Vet ju nu iaf vart jag ska befinna mig imon och när =) "Eniroade" nån som ingår i min grupp och ringde upp henne för lite mer info. Välbehövlig info kan man väl säga att jag fick :D Hon var i vilket fall trevlig och det ska faktiskt bli kul att gå till skolan imon.

Bilder från lagfesten kommer! I promise :P Sjukt roligt igår faktisk:D Och det kommer ett bildregn så fort jag får tid och ork. Förmodligen imorgon kväll...

Ball

Hemma. Sjuk ball kväll. Berättar mer imon. Måste sova... Puss

Lagfest/inkil/kräftsskiva!



Såhär såg det ut när jag blev inkilad för ett år sedan. Idag sköter jag och Levve inkilen och jäklar vad ball det ska bli. Vi har planerat som tokar sedan igårkväll nu. Får se om vi lyckas eller om vi själva hamnar under bordet, haha...


Fullspäckad lördag

Trots planering till sent igår är jag redan uppe för att dra till gymmet. Spinning ocg gym väntar med Bella klockan halv tio. Carro och Hultas kommer vid tio och sedan ska vi dra runt för att köpa lite saker tills ikväll. Efter det blir det hem och göra sig iordning för att sen möta upp åtminstone Levve vid torget för att dra till kvällens destination =)

Planering

Vinst över grannarna i träningsmatch med 11 bollar!

Spenderat kvällen hemma hos Carro med planering av inkilen imorgon. Kan ju självfallet inte avslöja någonting mer än att det kommer bli ball! Jäkligt ball :P

Lärarprogrammet GU

Jag fick ett ryck imorse när jag satt i skolan i Kungsbacka och pluggade historia. Hade besökt Aranäsgymnasiet innan för att hälsa på Jesper. Ångrade typ ihjäl mitt beslut igårkväll. Mamma ringer och "plågar" mig ännu mer om att jag borde tagit platsen. Jag ringer kvickt upp GU och frågar om platsen finns kvar och det fanns den :D Satte mig i bilen och tryckte gasen i botten ända in till Gbg och pedagogen. Har skrivit in mig och fått en mapp med information som jag inte fattar någonting av. Jobbar på att ta bort jobbpass för gissa vad. Imorse kl 09.00 hade jag en jobbintervju också där dom störtgillade migoch genast satte upp mig på att gå brevid och börja jobba nästa vecka. Allt på samma gång kan man säga. Och så ska vi möta Önnered ikväll. Måste powernapa tror jag...



Rätt eller fel?

OJ! OJ! OJ!
Som jag har längtat efter att börja plugga på allvar. Studera på ett program och för en minut sedan ringde GU och sa att jag fått en reservplats på lärarprogrammet. Jag sökte ju svenska och samhällskunskap på gymnasienivå och nu fick jag alltså en plats på svenskaprogrammet. Hon frågade om jag ville ha den och vet ni vad jag svarade. Dum i huvudet som jag är sa jag NEJ! "Nej, jag vill inte platsen" Jag hörde min historialärares röst i huvudet. Hon frågade mig i förra veckan om jag skulle ta platsen om jag fick den och jag svarade att jag inte visste. Hon viskade till mig "Ska jag ge dig ett tips? Ta inte platsen. Läraryrket är inget att sträva efter" Jag vet att det är hennes personliga åsikt och jag tror visst att ett är ett inspirerande yrke men hon påverkade mig i mitt snabba beslut som jag var tvungen att fatta på stående fot med GU i luren. Jag sa nej till platsen på GU. Gjorde jag fel? Gjorde jag rätt? Just nu har jag ingen aning :s

Mera uppdatering framöver

Eftermiddagen blev lite av ett bakslag. Träningen var mentalt jobbig och skolsakerna hänger över mig. Kommer hem och sätter på Tv:n och dricker Oboy samtidigt som Anna Skipper dikterar på Tv3. Så där klubbade ångesten mig direkt.

Jag och Björkqvist fick oss en tillsägelse av Hultas och Levve idag. De vill ha uppdatering lite oftare. Vi tog åt oss av kritiken coh jag lovar att bättra mig. Tror jag. Om jag kommer på något intressant att skriva vill säga...


Hittade en bild på våra trognaste läsare, Hultas och Levve från Skåneland. För er skull ska jag börja uppdatera mera! haha...


Snickare?

Hemma från en aktiv dag. Jag har faktiskt sökt lite extrajobb så nu hoppas jag på det. Behöver jobba lite under tiden jag pluggar upp. Jag bor ju trots allt inte hemma längre.

Min lägenhet börjar bli jättefin nu när pappa var här igår och snickrade upp lite saker och så på väggarna =)


Min pappa är duktig han =)


En annan sak som är väldigt rolig är alla jäkla fjortisbloggar. Jag kan inte sluta läsa dom. Sjukt underhållande I tell ya! Nu har Kissie blivit kontaktad av sitt span från solariumet på mejl, efter att hon gått ut och frågat efter honom i bloggen. Vem är jag att dömma men hur många killar tror ni läser Kissies blogg? Och hur stor är chansen att just den där mini-procenten skulle stöta på henne vid solariumet, hon skulle bli intresserad och be honom mejla henne genom bloggen. Jag tror jag garvar ihjäl mig. Det är ju ett spel för galleriet alltihopa! Jag kan nästan lova att hon hittat på alltihop och skrivit mejlet själv. Och även Mogi, det finns dom som säger att hon går och köper DYYYYRA kläder som hon bloggar om och sedan lämnar tillbaka. Jag har ingen aning, men jag skulle inte bli förvånad. Tjejerna verkar ju göra vad som helst för lite uppmärksamhet, för vad jag förstått så tjänar dom inte så mycket pengar som de påstår...

Respons tack

Meningen med mitt senaste inlägg var endast att jag vile ha lite respons på hur duktig jag varit. Det verkar dock inte som någon förstod det... Eller så vill ni helt enkelt inte ge mig nått beröm...

Medeltiden i Europa

Har besvarat första provfrågan så gott jag kan. Detta är en av cirka 10 frågor som kommer komma på provet. Frågan är hur jag ska kunna sammanfatta alla frågor om bara en blir såhär utförlig...

Redogör för hur medeltiden utvecklades i Europa. Beskriv den politiska, ekonomiska, sociala och religiösa utvecklingen.

De största förändringarna skedde under högmedeltiden mellan år 1000 och år 1300 ungefär. Kulturen och vetenskapen blomstrade. Det sker en folkökning, nya odlingsmetoder och stora nyodlingar, ökad kungamakt, bra handel och hantverk vilket är bra för städerna. Det fanns också nu en bra militär.

Allt detta skedde på grund av en omfattande utveckling. Folkökningen beror främst på en ökad produktion av mat. Man gjorde omfattande nyodlingar och man utvecklade sättet att odla på. Man ersatte oxar med hästar som dragdjur och man började odla i något som kallas treskiftesbruk. Man delade upp jorden i tre gärden. På ett sådde man vårsäd, ett annat höstsäd och ett tredje låg i träda (vila). Skördarna blev stora och man fick som bonde ett överskott.  Överskottet kunde man sälja och det är nu penninghushållningen börjar användas på allvar. Bönderna fick en större frihet i och med penninghushållningen eftersom de inte var årstidsberoende på samma sätt som tidigare då man betalade arrende med produkter.

Samtidigt som jordbruket blev större och bättre skapades maskiner för att effektivisera tillverkningen av hantverksprodukter.

Jordbruket och handeln med hantverk ökade och gjorde att städerna växte. Genom handeln fick man tag på varor man inte själv kunde producera, detta ledde till yrkesspecialisering. Samhället blir rikare då man kan producera en större mängd varor med samma insats av resurser. Köpmannen blir nu en distributör och inte längre producent. Man blev rik genom handeln och kunde vidareinvestera sina pengar i annan verksamhet.

Köpmännen levde riskabelt. Därför utvecklades såkallade gillen, vilket var små föreningar för stöd och hjälp om något skulle hända. Även hantverkarna hade sina föreningar men de kallades skrån.

Den politiska och ekonomiska makten stod köpmännen och mästarna i de rikaste skråna för. Men snart i takt med utvecklingen och främst penninghushållningen tog kom kungen tillbaka till styret under högmedeltiden. Han tappade mycket av sin makt tidigare då han var tvungen att skaffa sig hjälp i sitt styrande av de såkallade vasallerna. Vasallerna härskade i egna län och ett rike blev väldigt uppdelat. Men så fort ekonomin nu förbättrats och penninghushållningen tagit fart blev han mäktig igen. Istället för att dela upp mark så kunde han nu avlöna sina tjänstemän och soldater med pengar. En ledare gjorde riket lugnare då småkrigen mellan adelsmän nu försvann.

Kyrkan som ägde mycket mark (då de blivit testamenterade jord i hopp om en plats i himlen) gillade inte detta. Då en kyrklig vasall dog ville kungen påverka valet av efterträdare då han ville ha någon som var lojal gentemot honom. Kyrkan däremot ville själva bestämma efterträdare vilket ledde till bråk mellan kung och kyrka.

Kyrkan låg även bakom de så kallade korstågen. Detta startade då Påven Urban II år 1095 utropade ett heligt krig gentemot muslimerna. Man uppmanade stormän och Europas kristna kungar att med militärt våld ta tillbaka Palestina från muslimerna. Korstågen misslyckades men fick ändå betydelse för ekonomin i Europa då handeln ökade ännu mer då de korsfarande vant sig vid vissa varor under sina resor som de nu inte ville leva utan.

Detta var i stora drag Europas utveckling under medeltiden. Under senmedeltiden härjade Pesten och man tror att Europa förlorade 35-40% av sin befolkning.  Dåliga somrar och sedan pestsmittor gjorde att gårdar snart stod utan varken ägare eller arrendatorer. Man valde nu med omsorg odlingen till de bästa områdena. Överlevande kunde kräva låga arrenden och bra löner då det fanns massor av arbete att utföra men inget folk som konkurrerade. Spannmålspriserna sjönk och de överlevande fick det bättre än innan men för godsägarna blev det nu jobbigt. Arbetskraften blev ju dyr och man fick inte lika mycket betalt för sina varor och produkter.

Snart började fotsoldater och inhyrda legosoldater ta för sig. De betedde sig som rövare och förstörde allt som kom i deras väg. De stal, våldtog och dödade.  Kungarna höjde skatterna för att kunna betala arméer. Allt detta resulterade i folklig vrede och det är nu de kända bondeupprorna bryter ut. De gav igen på adelsmännen med samma mynt men blev snart dödade då adeln var stridsvana och slog till motattack.

För att kungarna skulle kunna finansiera krigen var man tvungen att införa skatter. Parlament uppstod då överläggningar mellan kungen och de viktigaste grupperna i samhället skulle ske. Men skattefrågan ledde till en ny maktkamp mellan kyrkan (påven) och kungen. Kungarna ville ha kyrkan att betala skatt för de stora jordegendomar de besatt vilket kyrkan inte ville. Man kan säga att kungarna vann kampen mot kyrkan och man hade nu fått bättre ekonomiska resurser att styra sitt rike med. Kungen blir viktig i framtiden då kyrkans politiska inflytande nu minskat. Krigare hade ersatts av legosoldater och städerna var beredda att stödja kungen i utbyte mot större självständighet.

De största förändringarna skedde under högmedeltiden mellan år 1000 och år 1300 ungefär. Kulturen och vetenskapen blomstrade. Det sker en folkökning, nya odlingsmetoder och stora nyodlingar, ökad kungamakt, bra handel och hantverk vilket är bra för städerna. Det fanns också nu en bra militär.

Allt detta skedde på grund av en omfattande utveckling. Folkökningen beror främst på en ökad produktion av mat. Man gjorde omfattande nyodlingar och man utvecklade sättet att odla på. Man ersatte oxar med hästar som dragdjur och man började odla i något som kallas treskiftesbruk. Man delade upp jorden i tre gärden. På ett sådde man vårsäd, ett annat höstsäd och ett tredje låg i träda (vila). Skördarna blev stora och man fick som bonde ett överskott.  Överskottet kunde man sälja och det är nu penninghushållningen börjar användas på allvar. Bönderna fick en större frihet i och med penninghushållningen eftersom de inte var årstidsberoende på samma sätt som tidigare då man betalade arrende med produkter.

Samtidigt som jordbruket blev större och bättre skapades maskiner för att effektivisera tillverkningen av hantverksprodukter.

Jordbruket och handeln med hantverk ökade och gjorde att städerna växte. Genom handeln fick man tag på varor man inte själv kunde producera, detta ledde till yrkesspecialisering. Samhället blir rikare då man kan producera en större mängd varor med samma insats av resurser. Köpmannen blir nu en distributör och inte längre producent. Man blev rik genom handeln och kunde vidareinvestera sina pengar i annan verksamhet.

Köpmännen levde riskabelt. Därför utvecklades såkallade gillen, vilket var små föreningar för stöd och hjälp om något skulle hända. Även hantverkarna hade sina föreningar men de kallades skrån.

Den politiska och ekonomiska makten stod köpmännen och mästarna i de rikaste skråna för. Men snart i takt med utvecklingen och främst penninghushållningen tog kom kungen tillbaka till styret under högmedeltiden. Han tappade mycket av sin makt tidigare då han var tvungen att skaffa sig hjälp i sitt styrande av de såkallade vasallerna. Vasallerna härskade i egna län och ett rike blev väldigt uppdelat. Men så fort ekonomin nu förbättrats och penninghushållningen tagit fart blev han mäktig igen. Istället för att dela upp mark så kunde han nu avlöna sina tjänstemän och soldater med pengar. En ledare gjorde riket lugnare då småkrigen mellan adelsmän nu försvann.

Kyrkan som ägde mycket mark (då de blivit testamenterade jord i hopp om en plats i himlen) gillade inte detta. Då en kyrklig vasall dog ville kungen påverka valet av efterträdare då han ville ha någon som var lojal gentemot honom. Kyrkan däremot ville själva bestämma efterträdare vilket ledde till bråk mellan kung och kyrka.

Kyrkan låg även bakom de så kallade korstågen. Detta startade då Påven Urban II år 1095 utropade ett heligt krig gentemot muslimerna. Man uppmanade stormän och Europas kristna kungar att med militärt våld ta tillbaka Palestina från muslimerna. Korstågen misslyckades men fick ändå betydelse för ekonomin i Europa då handeln ökade ännu mer då de korsfarande vant sig vid vissa varor under sina resor som de nu inte ville leva utan.

Detta var i stora drag Europas utveckling under medeltiden. Under senmedeltiden härjade Pesten och man tror att Europa förlorade 35-40% av sin befolkning.  Dåliga somrar och sedan pestsmittor gjorde att gårdar snart stod utan varken ägare eller arrendatorer. Man valde nu med omsorg odlingen till de bästa områdena. Överlevande kunde kräva låga arrenden och bra löner då det fanns massor av arbete att utföra men inget folk som konkurrerade. Spannmålspriserna sjönk och de överlevande fick det bättre än innan men för godsägarna blev det nu jobbigt. Arbetskraften blev ju dyr och man fick inte lika mycket betalt för sina varor och produkter.

Snart började fotsoldater och inhyrda legosoldater ta för sig. De betedde sig som rövare och förstörde allt som kom i deras väg. De stal, våldtog och dödade.  Kungarna höjde skatterna för att kunna betala arméer. Allt detta resulterade i folklig vrede och det är nu de kända bondeupprorna bryter ut. De gav igen på adelsmännen med samma mynt men blev snart dödade då adeln var stridsvana och slog till motattack.

För att kungarna skulle kunna finansiera krigen var man tvungen att införa skatter. Parlament uppstod då överläggningar mellan kungen och de viktigaste grupperna i samhället skulle ske. Men skattefrågan ledde till en ny maktkamp mellan kyrkan (påven) och kungen. Kungarna ville ha kyrkan att betala skatt för de stora jordegendomar de besatt vilket kyrkan inte ville. Man kan säga att kungarna vann kampen mot kyrkan och man hade nu fått bättre ekonomiska resurser att styra sitt rike med. Kungen blir viktig i framtiden då kyrkans politiska inflytande nu minskat. Krigare hade ersatts av legosoldater och städerna var beredda att stödja kungen i utbyte mot större självständighet.


Bienvenue

till min blogg som idag består av endast plugg.
Är glad att jag inte gått utanför dörren idag då jag är typ sjuk. Sådär pinsamt sjuk som man inte vill berätta om. Den där sjukan då man springer till toaletten typ hela tiden. Nu kan ni ju gissa hur jag mår...

Försöker i alla fall att få pluggat ändå. Har studerat det franska språket i nästan tre timmar! och det ända jag lärt mig är typ att la clé betyder nyckel. Nä, nu kryddade jag lite. Kan säga Eifeltornet på franska också. Det heter La tour Eiffel.

När jag pluggar franska blir jag lite inspirerad att läsa Dan Browns tredje bok. Jag tänker på honom när jag läser om frankrike. Hans första bok utspelade ju sig i frankrike. Den andra som utspelar sig i Italien är lika bra den och nu är jag sugen på den tredje! I cirkeln mitt heter den va?

Får nog ge mig på Historian nu istället. Men det suger lite faktiskt. Måste dock göras! Längtar tills pappa kommer hit ikväll och hjälper mig med snickeriet.




Omplanera

Hade ställt klockan på 6.30 för att komma upp i tid och hinna med allt jag hade tänkt idag. Istället för att masa mig upp vid sjusnåret så låg jag kvar och riktigt kände efter vart jag hade ont någonstans. Jag har ont i huvudet. Det är där allting kommer ifrån. Har haft ont i mitt stackars huvud i flera dagar nu. Tror det beror på stress över jobb och skola. Kände att jag inte hade ork till att ta mig ur sängen imorse och kom inte upp förrens vid halv tio. Gjorde faktiskt så att jag struntade i allt jag planerat och tog fram böckerna istället. Tänkte passa på¨att plugga ett par timmar nu när jag ändå inte känner för att aktivera mig något vidare. Ska nog plocka fram två alvedon också...


Föressten, visst ser min säng gosig ut nu =)

Detta ser inte lika mysigt ut. Men det ska göras!!!


2 veckor kvar


Exakt två veckor till seriestart idag. Handbollen kändes mycket bättre idag än vad den gjort på en vecka så det var skönt. Även intervallerna var lite goa. A, asså missförstå mig rätt nu. Att springa är inte skönt men känslan efteråt är oslagbar.

Idag har jag spenderat rätt mycket pengar på Ikea. Det är ju jäkligt smart när man inte har något jobb, men jag behövde verkligen det där skostället, den där hatthyllan, golvlampan, badrumsskåpet, skoförvaringen, spegeln, alla ramar, krukorna och krukväxterna, förvaringsboxarna, överkastet, kuddarna, filten, hyllan, konsollerna och alla ljus. A, ni fattar ju säkert själva att jag hade fullt upp i eftermiddags innan träningen. Vissa saker har jag fått ihop själv men imon kommer pappa och hjälper mig skruva upp saker på vägg