Fin höstdag

Dagen vändes till det positva när jag efter att ha stekt pannkakor till frukost gick ut med Emil på en långpromenad (lång med en valps mått mätt). Vi gick längst alla ängar här hemma i solen och bara njöt av vädret. Älskar luften såhär på hösten!!! Så fort jag fått ett fast jobb som sjuksköterska ska jag köpa en stuga här ute som jag ska renovera och göra jättefin. Sedan ska jag absolut ha en hund och några små katter (kanske barn med såklart, haha).







Snart dags att åka till jobbet. 24 timmar kvar att arbeta den här vecka. Betar av 5 timmar idag och sparar 19 timmar till helgen. Underbart!


En dag i framtiden

Den dagen jag får tid ska jag:

-Spraya min korgfåtölj svart.
-Beställa förstoringar på bilder och sätta i mina tomma ramar som jag haft i min lägenhet ett år.
-Göra en ny design på min blogg.
-Lära mig min systemkamera ordentligt.
-Lägga in ljudböcker och filmer i min Iphone. Har ändå en Iphone 4, 32a liksom.
-Fortsätta med mina silver och pärlsmycken.
-Löpträna mer.
-Baka en kaka.
-Gå med i Moderaterna och bli en grym politiker.
-Läsa "I huvudet på en seriemördare".
-Se klart "The blind Side" som jag somnade mitt i senast.
-Kolla klart alla mina serieboxar. Har nog fem säsonger jag inte sett av "How I meet your mother", "Desperate housewiwes" och "Scrubs".
-Läsa klart alla fem böcker jag senaste året börjat på och läst halva.
-Fixa bra skoförvaring.
-Sätta upp fina saker på väggarna i mitt rum.
-Rensa ut garderoben med träningskläder i lägenheten. Allt från cup t-shirtar, Aranäsoveraller, Heidkläder och Hallandslagssaker.
-"Designa" min kalender. Köpte en sådan man får välja framsida och sådant själv på. Tyvärr fortsätter min framsida vara grå med texten "designa framsidan själv".
-Samla ihop trasiga guldörhängen, kedjor osv och gå till en juvelaffär med.
-Lära min hund "spela död" och släcka lampor samt hämta tofflor.
-Kratta bort alla höstlöv i trädgården.
-Tvätta mina vita samt röda Converse i maskinen.
-Sälja eller lämna bort mina pälsjacka.
-Skriva ett CV och söka jobb på dagis!!! (fast mamma tror jag blir sjuk och inte kan spela handboll när jag blir smittad av alla snoriga barn).
-Prata med mina växter mer. Dom ser ut att behöva lite mer kärlek.

Jag som brukar älska mina onsdagar :(

Första stunden sedan söndagmorgon kl 06.00 som jag inte är på språng. Söndagen blev en heldag på tåg och match i Eskilstuna. Var hemma runt 23 på kvällen. För att gå upp 05.45 på måndagmorgon och åka till jobbet. Efter jobbet hem käka och dra till träningen för att sedan gå och lägga sig och gå upp 05.45 igår igen och jobba mellan 7-17 och börja träna 18-19.45. Tänkte jag skulle njuta av min onsdagsmorgon men är väldigt besviken. Kunde inte somna om efter det att jag hörde mamma och pappa åka hemifrån runt 7 samt att jobbet ringde och frågade om jag kunde jobba ikväll. Ligger efter många timmar i sömn och jag vill verkligen inte jobba ikväll men känner att jag måste. Ska räkna matte på heltid i fem veckor nu snart och kommer knappt hinna jobba någonting eftersom jag har handbollen också. Behöver alla extrapengar jag kan få. Därför jobbar jag 16-21 ikväll också samt fredag 8-14 och söndag 7-20. Att jag skulle vara orolig för att inte ha jobb när jag slutade på mitt gamla kan ju vara det största skämt någonsin. Jag skulle kunna jobba dygnet runt på mitt extrajobb om jag skulle vilja. Vilket känns som att jag gör den här veckan.


Två fina pojkar i min säng. Emil min underbaraste och Jespers Max. Tror han gick in i fel rum igår för Max är den enda katten i huset som aldrig ens skulle se åt mitt håll annars. Det är bara Jespers katt och skulle Jesper flytta så skulle nog Max ta livet av sig. Väldigt konstigt att han sov hos mig?


Äntligen dags!!

Idag har jag varit i Kultan och kollat in Tumba-Sport. Absolut ingen underskattelse inför våra möten men matchen idag var inget bra. Usch vad dålig handboll. Aja fick en trevlig stund med mitt lag och sedan träffade jag Carro och Jessica med =)

Imorgon är det äntligen dags efter fyra månaders slit! Guif- Önnered i Eskilstuna. Efter oss spelar deras herrar mot RIK så blir dubbelarrangeman och förhoppningsvis mycket folk.

Det är lördagkväll och klockan är halv nio. Ska bara äta och sen väntar sängen. Så är livet när man spelar handboll men det är värt det. Just nu älskar jag det! Med tro på oss själva och med en ödmjukhet och respekt ska vi fan vinna Allsvenskan.






Äntligen serie! Efter min längsta försäsong någonsin. Jag lovar, det har kännts som den längsta någonsin. Tror det beror på att den varit stentuff och jag var ganska otränad när jag kom. Men nu är jag förberedd och jag vill bara att domaren ska blåsa igång matchen nu!


Snurrig

Har kommit fram till att 4 timmar matte gör mig snurrig. Men jag fattar. Eller jag fattar allt grundläggande rättare sagt. Det är få MVG-uppgifter jag klarar men det struntar jag i bara jag blir godkänd. Tror en promenad efter maten är välbehövligt för att vakna till igen. Men absolut värt att åka och sätta sig själv i lägenheten utan att ta med datorn. Det finns ingenting som stör här och jag får bra mycket mer gjort. SKÖNT. Herre vad ointressant för er att läsa. Jaja

Matte b

Den 4 oktober börjar min matte på riktigt. Fr.o.m. 4okt ska jag läsa den på 5 veckor. Det allra bästa är att jag just insåg att jag redan snart gjort ett helt kapitel innan kursen ens startat! Det sämsta är dock att det är svårt som fan. Elin hjälpte mig med fullständiga andragradsekvationer igår så det funkar iaf nu. Problemet är att jag rör ihop allting så fort det kommer in nya saker. Matte b består av 4 kapitel. Första är uttryck och ekvationer som jag snart är klar med. Andra är geometri. Tredje är funktioner och fjärde är sannolikhet och statistik. Jaha nog om matte. Ikväll är det träning som gäller. Tror det blir finlir inför kommande seriepremiär. Sen ska jag till Aranäshallen se deras b- lag spela match tsm med Camilla och sen dra hem till henne :) mysfredag!!!

En helt vanlig torsdag i mitt liv.

Usch vad det är tråkigt med "måsten"! Ni vet, ärenden, telefonsamtal, räkningar osv. En glad överasskning var ju att jag hade en ComHem räkning på 36kronor. Fattade ingenting och ringde kundservice som berättade att jag hade 500kr till godo eftersom jag förra månaden betalade samma räkning två gånger. Sådant är ju aldrig fel. Förmodligen har jag betalat den och sedan har den hamnat i någon hög här hemma och mamma har betalat den igen. Tur att det är så och inte tvärtom i alla fall. Kändes som lite tröst efter att ha betalat Tele2 räkningen på 1700kronor.

Annars ser min dag ut som alla andra. Ut och leka med Emil, frukost, matte, tvätt, promenad med Emil, middag, träning... Så ser mitt liv ut just nu. Ganska chill faktiskt förutom att jag kört fast ordentligt i matten. Som tur är har jag Elin som sms:ar mig och frågar "Vill du ses 16.15 idag och gå igenom lite matte innan träningen?" Tänk att jag har så fina människor omkring mig =) Blir en stor present till Elin efter denna höst med matte B!

Annars träffa Carro i "templet" idag. Kolla herrarna som spelar mot Ystad. Hoppas på att hinna se andra halvlek efter vår träning.



På söndag börjar serien! ÖHK-Guif 14.00 i Eskilstuna.


Kalle och Emil

Hittade dessa på mammas dator. Jag monterade ihop IKEAmöbler tll fyra en natt och mina två pojkar Kalle och Emil var faktiskt ganska mycket ivägen... <3





Nämen...




En onsdag i september

En helt normal onsdag bestående av tvätt och städ. Att handbollsspelares onsdagar ser ut så är mer en regel än ett undantag. Börjar få lite ordning hemma i mitt rum hos mamma och pappa. Är här nästan jämt nu, av många anledningar. Det är mindre ensamt och mer trevligt. Emil bor här. Jag sparar pengar. Maten är godare (mamma<3). Jag behöver inte sätta upp tvättider. Det finns många fördelar med att bo hemma.

Igår fick jag lite panik när jag kollade lönespecen men fick ringt runt och kollat och stenen i magen släppte lite grann efter det. Dessutom ringde dom från mitt extrajobb och sa "jag har hört av tjejerna här att du vill jobba mycket så jag kommer ringa dig mycket nu!" JIPPI!!! Känns lite konstig att jaga timmar igen men samtidigt lite kul. Blir lite mer sport då, haha...




















Denna matte

Tänkte lägga upp en söt bild på min bebisvovve när han hänger över både matteböcker och dator men blogg.se krånglar så får nöja mig med text för tillfället. Han sover i alla fall som en stock här brevid mig. Tror han är förkyld. Han är trött och sover nästan hela tiden och han låter liksom när han andas. Så som vi människor också låter när vi är täppta i näsan. Aja, blir han inte bättre får det bli fabror doktor.

Nu står det matte på mitt schema. Asså fattar inte hur jag kan hata det så mycket. Blir till att slänga iväg ett sms till Elin och fråga om hon har tid att träffas i veckan och gå igenom lite.

Trevlig måndag

Jag gillar inte måndagar. Jag blir så fundersam då. Varje måndag börjar med att man har massor att ta tag i och det är jobbigt.

Men helgen som gick var go. Hade inte räknat med 10 helgtimmar på extrajobbet. Känns bra att ha gjort dom och få ut iaf lite i oktober också, haha. Sedan vann jag dessutom 1095kronor på matchen mellan Sävehof-RIK. Brukar aldrig spela men fick ett ryck i helgen och satsade 10 kronor på fyra matcher. 40 kronor allt som allt. Att jag lyckas tippa rätt på en handbollsmatch är ganska starkt. Men det gjorde jag iaf och vann 109,55 gånger pengarna. Goa pengar bara sådär i handen!



Sedan är det väl ingen som undgått den osäkra politiska situation som råder. Känns bra att blått med Fredrik R i spetsen får fortsatt förtroende men SD??? Vad händer?


Ohh

Det rensas och slängs här hemma. Mamma hittade en skiva med över 1000 gamla bilder på.


Jesper, Emma och jag för många år sedan i regnet. Så grymt att hitta sådana här bilder.


En lördag likt den när jag var liten.

I torsdags gjorde jag mitt sista arbetspass samt möte på jobbet. Jag tog med fika till mötet och jag fick ett halsband av mina arbetskamrater. Kommer sakna det stället. Ett halvår är gick fort men nu är det dags att blicka framåt. Matte B som sagt. Sjuksköterskelinjenförhoppningsvis snart. Ser fina ambulansmän överallt nu och kan knappt vänta, haha.

Problemet är ju att jag dock behöver jobba litegrann och vad passade inte bättre då än att extrajobbet ringer och frågar om jag vill jobba lördagkväll samt söndag 7-15. Passar ju perfekt med tanke på att Emil har hela familjen hemma som barnvakt denna helg samt att vi är handbollslediga. Perfekt!!! Dessutom hinner jag ändå rösta, äta middag och kolla valvakan med familjen i morgon eftermiddag/kväll/natt. Det är första gången jag får rösta (förra gången missade jag med ett par månader) och det ska bli spännande. Har lagt mycket tid på att sätta mig in i politiken och är säker på vart jag står. Om jag får bestämma blir det ett fortsatt blått styrande av Sverige. Jag kommer att rösta på Moderaterna men är ganska överens med samtliga blå partier.

Annars är jag nöjd över mig själv. Pappa poch jag var nere och spelade på lite handbollsmatcher i herreliten och sedan sprang jag hem från centrum vilket är ungefär 5kilomter. Efter det körde jag lite intervaller. Bra av en som hatar att springa att få gjort detta frivilligt på en ledig lördag får jag allt säga.


inte läge

Oskar utbytt och in med Kings of Leon istället. Väntar frenetiskt på deras nya. Med en nostalgisk känsla i kroppen tar jag mig an disken och min lägenhet som inte längre är lika mysig. 32kvm som varit den mysigaste ettan i vårt avlånga land känns nu opersonlig, kal och till och med smutsig. Skulle kunna beskriva med en känsla av att ha "bott färdigt". Längtar lite efter något annat. En lite större lägenhet och kanske inte heller en lika ensam lägenhet. Tyvärr känns det väldigt långt borta med tanke på handboll, jobbsituation och studieplaner. Allting har sin tid.

Kings of leon kan konsten att framkalla det melankoliska i mig. Lusten att sätta sig på golvet med ett glas rödvin i handen och lyssna på toner som får tankarna att snurra. Ibland är det skönt. Men inte tid för det nu. Klockan är två och det är måndag. Träning snart och inte läge att filosofera i ÖHK-hallen. Dags att byta musik igen.


Jag och Hanna.
I en bar.
I Grekland.
Tidig morgon. Långt efter stängning.
Kings of leon och Heineken tillsammans med bartendern och ett gäng australiensare.
Livet borde alltid vara så fint!


Måndagförmiddag

Sov länge! Har under förmiddagen varit och solat. Fixat ögonbryn, naglar och rakat benen. Imorgon ska jag och klippa och slinga håret. Lyssnar på Oskar Linnros och mår allmänt bra.

Sedan går jag och funderar lite på att köra ett GI-race. Jag, Carro och Sofia Berndtsson var inne på det spåret i vintras och jag känner att det är dags att ta upp det igen. Lite sockeravvänjning kan vara på sin plats. Det är så skönt när man efter typ två veckor tappar suget och verkligen känner att man inte alls behöver något sött. Men funderar som sagt bara på det än, haha.


No more sugar...


Iphone 4

Uppdaterar från min iphone4. Good shit!

Inte där...

..snarare låååååångt ifrån där. Fick några ord om att vi ska ner på jorden och bli ödmjuka inför vad som komma skall. Vi sjönk GENOM jorden. Blev begravda djupt, djupt ner och blev ganska rejält förnedrade samtidigt. 

Steget mellan Elitserien och Allsvenskan är stort. Väldigt stort. 
Jag som vanligtvis är en riktigt dålig förlorare orkar inte ens bry mig om kvällens resultat. Det är faktiskt bara att inse fakta att det är mil emellan lagen och Heid, Lycka till! I år kommer Ni gå riktigt långt! Och förhoppningsvis går vi långt i allsvenskan istället =)

Godnatt! Nu tar vi ledigt från handboll under helgen och laddar batterierna för nästa veckas utmaningar. Lite mer rimliga utmaningar...

Upptrappning

Träningsmatch ikväll, hemma.

Önnered-Heid

Öhk-hallen 18.45

Fågelturken

http://www.youtube.com/watch?v=XdAJrQ2kHv4

http://www.youtube.com/watch?v=OL29Po9m2gw

Vänta vänligen, Du har en fågel! Tack du hjälpte, Du vara snäll, Varför gjorde du katten?, säg till mig!

Jag skrattar så jag gråter!


Dagar kan ju börja bättre

En telefonräkning på 1700kronor och ett brev från hyresgästföreningen som berättade att Stena höjer hyran med 1,5% from 1sept, damp ner i brevlådan idag. Sånt är alltid kul att komma hem till. Eller vad tycker ni? SUCK!

Nu ska jag sätta på kaffe och räkna matte. Ciao

Många timmar handboll


Sjuk seg efter en helg med typ 10 timmars handboll mellan fredagkväll och söndagkväll. Helgen började på lördagmorgon med världens chock. Bandspelaren bärs in av tränarduon i hallen. Bandspelaren betyder i de flesta fall Biptest. Oroliga spelare tio minuter innan träningen. Jag frågar Susanne "Är det biptest? För i sådana fall vill jag springa och hämta mina shorts" Hon skakar bara på huvudet lite som svar och vi alla kopplar av lite grann. Vid samlingen börjar Magnus prata "A det blir en relativt lugnt helg med mycket fokus på försvar. MEN vi ska göra en fysgrej och vi ska börja med ett Biptest!" Å herre vilket liv som utbröt klockan tio den lördagmorgonen. Magnus ryter ifrån "INGET JÄVLA GNÄLL NU! STÄLL UPP ER" Och alla går med nersänka huvuden mot långsidan av hallen, precis som om vi var påväg mot vår egen avrättning. Startklara väntar vi på första signalen. Då går musiken igång och vårt tränarpar börjar asgarva. "Frida du tar ledningen på en Friskis&Svettisuppvärmning".

Där kan man säga att dom fick oss. Dom fick oss hårt också. Så nu filas det på en hämnd.

Annars träningsmatch Önnered-Kärra i ÖHK-hallen klockan 18.30 idag.  


Tidsresa 6 år tillbaka


Sol brukar funka...

Köpte ansiktsprodukter från Clinique. Har hört att dom ska vara bra. HAHA!!! Det var dom inte. Herre vad utslag och "acne" jag fått. Har alltid haft problem med hyn men ju äldre man blir desto bättre blir det ju. Men nu ser jag ut som 15 igen. Tummen ner för Clinique. Gick och solade förut för att få ner utslagen lite. Så nu ser jag ut som en finnig och RÖD tonåring. Illa...


och så finns det några speciella vänner!


Vet inte hur många gånger jag använt denna bild i min blogg. Börjar nog bli lite gammal och jag börjar änna tycka vi ser små ut på den men det gör inget för jag älskar den!

Jag har Emma, Carro, Sandra, Camilla. Mina tjejer <3 Love to you all!!!

Men så har jag också min bästastebästa killkompis Daniel Englund. Aka "snusarn". Det är två månader sedan vi sågs ( om inte mer?) och nästan lika länge sedan vi hördes (om man räknar bort hans alla fyllesamtal då) Men känns ändå som att det var igår vi hördes. 1 och 1/5 timma i tele går aldrig så fort som med honom. Snusarn, ditt samtal förgyllde denna annars så vardagliga vardag =)


íngenting viktigt

Undra hur många vardagar man egentligen suttit framför tv:n på eftermiddagen och ätit för att vänta in träningen. Måste ha sett alla avsnitt av Tyra Banks show, Top modell och Jims värld. I Heid var vi några stycken som alltid disskuterade dagens avsnitt. Inte nu längre. Önneredarna verkar vara väldigt upptagna på dagarna ??? Det som inte finns något bättre än soffhäng innaan träning!!!

Visste inte vad jag skulle dra till med för bild i inlägget men så hittade jag den här!!!
Bränd kräfta från Turkiet. HATälskar bilden. Jag ser förjävlig ut. Kan inte låta bli att visa då ju! Men större än så får Ni inte! För den är illa!!! Men bjuder på den! Så Ni kan få dagens skratt! Kul att kunna hjälpa till...

Ciao


Lilllördag

Dagar som idag älskar jag. Kom hem vid tiotiden imorse efter att ha sovit dåligt på jobbet. Kom hem och städade huset i två timmar. Tvätten är fortfarande igång!!! Onsdagar=tvättdagar för handbollsspelare! Sedan blev det en tur ner till skogen med hunden där vi nästan gick rakt in i världens största älg. Han var det största jag sett och horn lika långa som hela jag i bredd. Vi skyndade väldigt fort upp till huset igen och tog den vanliga promenaden istället.
Sedan dagens bästa! Jag och Emil gick och la oss en och en halv timma på eftermiddagen. Båda två sover som två stockar och när jag tvingar mig upp vid halv tre hade jag en hund som kollade på mig och suckade. Jag fick släpa med mig Emil ut och leka. Sedan blev det lite matteräknande och efter det skogen igen där älgen nu förvunnit. Lite mer matte och nu sitter jag här och Emil sover vid mina fötter. Nu väntar jag på min Emma som skulle komma förbi en stund.

Snacka go dag. Dessutom strålande väder hela dagen!
Alla onsdagar i fortsättingen ska se ut såhär enligt mig!!!